Овочевий ринок тепер не «за сіткою». Його таки перенесли

Опубліковано:
3 Липня, 2015 о 07:14

З першого липня діє розпорядження міського голови Тернополя Сергія Надала про заборону торгівлі на вулиці Шептицького.

 



Близько десятої години ранку на вулиці Шептицького – практично жодного торговця городиною. Тут можна побачити хіба що міліціонерів і комунальників, які прибирають залишені продавцями гори  сміття і бруду. Від сьомої години ранку уся торгівля перейшла в інше місце. Відтепер тут щоденно чергуватимуть правоохоронці. Виконуючий обов’язки начальника муніципальної міліції Тернопільської міської ради Ігор Максимів каже, що вчора працівники правоохоронних органів спілкувались з людьми, пояснювали їм ситуацію. «Всі підприємці, які незаконно влаштували малі архітектурні форми на вулиці Шептицького, були попереджені, що 1 числа буде наведено належний санітарний стан на даній вулиці. Вона повинна бути для проїзду, а тротуар – для пішоходів», – пояснює начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Микола Лесів.

 

На новому ринку, а, точніше біля нього, – гамірно. Проте люди торгують просто на тротуарі. Люди скаржаться на відсутність прилавків. Більшість – незадоволені новими місцями, однак змушені працювати. 

 

Для торговців тут побудували спеціальне приміщення, обладнане сигналізацією та сучасною системою вентиляції, Розраховане воно на 123 місця. Торгівля там розпочнеться уже з 3 липня. Вартість одного торгового місця – 200 гривень з метр квадратний. Перші 3 місяці для продавців діятиме «знижка» –  150 гривень за метр квадратний. «В принципі, всі місця вже зайняті, всі підприємці вже записалися»,  – каже директор ринку Іван Супрунюк.

 

Як і серед продавців, так і серед покупців є задоволені і незадоволені. З останніх – переважно люди старшого віку. Мовляв, тепер їм далеко ходити на закупи. У міській раді обіцяють згодом провести сюди і тролейбусну лінію.

 

Анастасія Квітковська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: