У мистецькій галереї тернопільського “Бункермузу” відбулася презентація експозиції київської художниці Олени Пронькіної. У цьому проекті під філософською назвою” “Метод наближення” зібрані картини, які мисткиня творила впродовж останніх двох років.

 



Головна мета творів молодої авторки – намагання пізнати ближче реальність, яка насправді схована в людській підсвідомості. Під час моєї розмови з Оленою, дівчина зізналась, що сюжети на цих картинах частково відображають внутрішній стан авторки тієї миті, коли вони писались. 

 

Брала участь у багатьох виставках, серед яких: «Нуль без палички» (Харків), «Золотий дощ над нами» (Київ), «Агресія. Прикордонна територія» (Київ), «Українська мова» (Київ) та ін. 

 

Образи людей на полотнах дещо спотворені, але не це головне для художниці. Суть і глибину замислу вона вкладає в якусь ледь помітну на полотні художню деталь, яку іноді годі зауважити. Через це картини Олени Пронькіної розраховані на людей думаючих. Ті, хто любить класичний живопис, на таке не підуть. 

 

Молода художниця має ще багато мистецьких планів і проектів.

  

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: