Олена Підгрушна увійшла в ТОП-10 на етапі Кубка світу

Опубліковано:
10 Січня, 2016 о 14:13

Олена Підгрушна і Юлія Джима завдяки чистій стрільбі фінішували в ТОП-10 спринтерської гонки на четвертому етапі Кубка світу в Рупольдінгу. Особливо яскравим традиційно вийшло останнє коло у виконанні капітана команди Олени Підгрушної. Екс-заступник міністра спорту показала шосту швидкість на відрізку після другої стрільби і піднялася на дві позиції, посівши підсумкове сьоме місце. Джима була восьмою.

 



Третій результат серед українок показала Наталія Бурдига – зі стрільби вона вийшла на 25-й позиції, але на останньому колі програла досить багато швидкістю, і в підсумку була 39-ю.

 

Валентина Семеренко та Ольга Абрамова при непоганих швидкісних показниках «настріляли» по три кола штрафу кожна – причому у Абрамової несподівано не вдалася стрільба лежачи. Обидві фінішували з результатами за межами очкової зони, але потрапили в топ-60 і можуть взяти участь у персьюті.

 

А ось Ірина Варвинець залишилася і без цього – додавши до двох хвилин штрафу 3 промахи, вона показала в результаті 68-й результат.

 

1. Франциска Хільдебранд, Німеччина (0 + 0) 19: 46.5

2. Габріела Соукалова, Чехія (0 + 0) 0,3

3. Кайса Макаряйнен, Фінляндія (0 + 0) 2,3

… 7. Олена Підгрушна, УКРАЇНА (0 + 0) 31,7

8. Юлія Джима, УКРАЇНА (0 + 0) 35,0

39. Наталія Бурдига, УКРАЇНА (0 + 0) +1: 38.6

41. Валя Семеренко, УКРАЇНА (2 + 1) + 1: 44,5

44. Ольга Абрамова, УКРАЇНА (3 + 0) +1: 47.8

68. Ірина Варвинець, УКРАЇНА (1 + 2) +2: 54.6

 

Драму останнього кола розіграли між собою лідер загального заліку чешка Габріела Соукалова, німкені Франциска Хільдебранд і Лаура Дальмаєр, а також Кайса Макаряйнен. Габі йшла з останньої стрільби з першим результатом, але Хільдебранд «на зубах» змогла відіграти 5 секунд відставання. Франциска здобула перемогу з перевагою у 0,3 секунди (!).

 

У битві за третє місце божевільне останнє коло видали Кайса і Дальмаєр. Фінка відіграла 10 секунд відставання, а німкеня – цілих 17. Але Лаурі це не дуже допомогло – Кайса виграла півсекунди і взяла бронзу.

 

У загальному заліку Підгрушна залишилася на своїй позиції 9, а ось Джима піднялася з 12-го на 10-те місце! Втрати Абрамової склали чотири позиції.

 

На жаль, зусиль Олени та Юлії не вистачило, щоб утримати команду на другому місці в заліку Кубка націй – українки опустилися на третю позицію, пропустивши вперед Чехію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: