Обласна рада блокує прийняття мораторію на будівництво ГЕС на Дністрі

Опубліковано:
15 Лютого, 2016 о 19:53

10 лютого Тернопільська обласна рада вдруге не змогла прийняти рішення щодо накладення мораторію на будівництво на річці Дністер каскаду гідроелектростанцій.

 



Пропозицію встановити мораторій ще на попередньому засіданні вніс у порядок денний голова фракції “Свободи” Олег Сиротюк. Однак на сесії на початку січня депутати з більшості перевели розгляд цього питання у формат створення тимчасової контрольної комісії, яку очолив Роман Нитка з “Самопомочі”. Однак на сесії 10 лютого звіту комісії не прозвучало. У кулуарах обласної ради затягування з накладенням мораторію пояснюють позицією обласної влади. Мовляв, поступила вказівка заговорити це питання і не допустити запровадження мораторію. Тому й досі не приймається рішення. Водночас заступник Барни тимошенківець Крисак встиг побувати на урядовій нараді з питань початку будівництва ГЕС на Дністрі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дамоклів меч над Дністром

 

Нагадаємо, що ще в грудні сусідня Івано-франківська обласна рада прийняла рішення, яким встановила мораторій на будівництво на прикарпатській частині Дністра.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втопити в електриці Дністер

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: