Неподалік Тернополя іноземні студенти-медики упорядкували територію будинку перестарілих

Опубліковано:
10 Листопада, 2015 о 11:23
Благодійну акцію з прибирання території Петриківського будинку-інтернату для престарілих організували днями студенти-іноземці, які навчаються в ТДМУ ім. І. Горбачевського. Разом із місцевими студентами медуніверситету вони влаштували толоку, під час якої допомогли закладу, зробивши його подвір’я більш презентабельним.

 

– Потрібно зазначити, що майбутні медики з інших країн об’єдналися в організацію «Medicare and social welfare initiative» і упродовж тривалого часу займаються волонтерською діяльністю. Наприклад, щоп’ятниці в «Карітасі» вони вимірюють артеріальний тиск і рівень глюкози в крові всім бажаючим. Літні люди, які в цей час приходять на безкоштовні обіди, з задоволенням обстежуються і висловлюють вдячність майбутнім медикам, – повідомляють у прес-службі ТДМУ.



 

Як кажуть, мова благодійності у світі скрізь одна. Молоді люди не тільки допомогли закладу, а й більше здружилися між собою.

 

– Взагалі нас дуже привітно зустріли в Петриківському будинку перестарілих. Хлопці виконували важчу роботу – збирали в мішки будівельний матеріал і складали його. Дівчата ж прибирали листя і займалися благоустроєм газонів. Нам було приємно те, що після спільної праці іноземні студенти запросили нас на дружній обід, який самі організували. Ми дуже вдячні їм за таку турботу», – розповіла студентка 5 курсу медичного факультету Ілліана Года.

 

У розмові з директором Петриківського будинку-інтернату для престарілих студенти ТДМУ з’ясували, що тут завжди потрібна подібна допомога, а особливо необхідним є спілкування з мешканцями закладу. Майбутні медики уже планують наступні благодійні заходи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: