Не безкоштовна медицина Тернопілля: хто стоїть за «добровільно-примусовими» благодійними внесками (Відео)

Опубліковано:
29 Січня, 2016 о 11:44
Декілька днів журналісти «ГромадськогоТБ» мандрували Україною, аби дослідити, чи дійсно медицина в країні є безкоштовною. Завітали вони й до Тернополя і те, що вони тут побачили, просто шокує.

 

Чернігів, Черкаси, Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль і Рівне – у кожному з цих міст журналісти проходили ті чи інші обстеження, спілкувалися з медперсоналом і керівництвом лікарень. Мета такого експерименту – дізнатися, чи беруть з людей кошти за медичні послуги, та дослідити, як збираються благодійні внески на потреби лікарень.



 

У Тернополі міф про безкоштовну медицину був розвіяний. Виявилося, що медики не лише беруть «добровільні внески», складаючи їх у шухлядку свого стола, але й змушують пацієнтів підписуватись на папері, де чорним по білому пише, що кошти, які вони сплачують, йдуть на рахунок благодійних фондів. Журналісти спробували знайти ці організації, однак за вказаними адресами таких не знайшли, а очільники цих псевдо благодійних фондів спілкуватися з представниками телебачення відмовилися.

 

Більше – у розслідуванні «ГромадмькогоТБ»:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: