Юна патріотка Галинка Вакуленко із с. Більче-Золоте Борщівського району виборола ІІІ місце у конкурсі за найбільш оригінальне виконання Гімну України, проведеному в рамках національного проекту «Патріотична весна».

Конкурс тривав на сайті 38. ua з 1 березня до 30 квітня. З нагоди відзначення 150-річчя від дня першого публічного виконання Гімну України та відзначення 200-річчя від дня народження автора музики Гімну Михайла Вербицького, власне, й було створено інтернет-платформу 38.ua, метою якої є об’єднання українців, сприяння патріотичному та культурному вихованню молоді в кращих традиціях українського народу в рамках проекту «Ми — українці!» Особливої популярності на сайті набув всеукраїнський конкурс на найоригінальніше виконання Гімну України, до якого до 10 серпня ще мають змогу долучитись дошкільнятка, школярі та студенти — для них конкурс має назву «Ми — майбутнє!» А конкурс «Патріотична весна», в якому й стала призером наша Галинка, проводився для окремої аудиторії — дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей.




10-річна Галина Вакуленко із прийомної родини Лесі Равлюк вразила журі емоційністю та проникливістю виконання. Доповнює образ і її зовнішній вигляд: у шинелі та важкій металевій касці, під якою — синьо-жовтий віночок. Військова форма на тендітній дівчинці, яка виконує Гімн України на фоні подій Євромайдану, додає особливої зворушливості.


— Галинка займається вокалом трохи більше трьох років і участь у цьому конкурсі — не перший її публічний виступ. Вона завжди співає мені, — усміхається Леся Равлюк, — але більше з Галинкою займається її викладач Віра Романівна Тесля. І хоча широкого діапазону в донечки немає, але голосом вона володіє вже добре.


Як зізнається сама Галинка, вона не сподівалася на перемогу, тож третє місце і грошова винагорода у розмірі 5 тисяч гривень стали для неї приємною несподіванкою. Та найбільше дівчинці запам’яталася поїздка на церемонію нагородження до Києва, де вона побувала вперше і познайомилася з дружиною президента Мариною Порошенко та телеведучою і актрисою Дашею Малаховою.


— Даша Малахова влаштувала нам екскурсію Києвом, — ділиться враженнями Галинка, — я побувала на Хрещатику, в театрі опери та балету і розважалася в ТРЦ «Океан Плаза».
Дівчинка каже, що призове місце додало їй неабиякого натхнення, тож вона обов’язково буде пробувати свої сили в інших співочих конкурсах.

 

Христина Ганущак

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: