21-24 травня у с.Зарваниця відбудеться традиційне пластове Свято Весни під назвою «Стрілецька весна».

 



Таким чином пластуни вшановують пам’ять свого покровителя – Св. Юрія, а також готуються до відкриття таборового літа.

 

У цей час, 22 травня, у соборі Зарваницької Матері Божої, відбудеться архиєрейська хіротонія високопреподобного отця Теодора Мартинюка. Архиєрейську Літургію очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. На дійстві будуть пристуні пластуни, і також зможуть долучитися до інтронізації, повідомили у Тернопільському пласті.

 

Символічними є дата та тематика і пластового свята. Один з основних обов’язків пластуна – бути вірним Богові та Україні, тому гаслом цьогорічного заходу є «Бог і Україна». Тематикою обрано Українських Січових Стрільців. У зв’язку з подіями в країні, цій даті приділили обмаль уваги. Власне цього року виповнюється 100 років з дня заснування товариства УСС. Тому під час заходів буде присутній Божий дух, який нас охороняє і надихає, а також пам’ять про історію України.

 

Окрім тернопільських пластунів участь у заході візьмуть також пластуни з інших районів та областей. Будуть присутні і наймолодші пластуни, пташата, віком від 2-х років, для них буде окрема програма. Загалом усіх пластунів буде близько 700. Учасників чекають цікаві теренові ігри, квести, змагання, конкурси присвячені тематиці УСС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: