Золотий осінній день, 4 жовтня, був ознаменований для жителів села Нараїв Бережанського протопресвітеріату особливою подією – торжественною Архиєрейською Літургією з нагоди 185 річниці побудови та оновлення храму Воздвиження Чесного Хреста.

 



Перед одинадцятою годиною велика громада нараївчан зустрічала при в’їзді у село преосвященного Владику Теодора (Мартинюка), який, як у давні часи, сівши у бричку та у супроводі козаків на конях вирушив до сільської святині.

 

 

У церковних воротах владику зустрічав адміністратор парафії о. Василь Мартинців, який у своєму слові згадав давню і величну історію цього села, яке колись було містечком та мало три храми, а пізніше також, було центром Нараївського деканату Львівської архиєпархії, та попросив владику звершити чин освячення оновленої святині та Божественну Літургію.

 

Інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії.

 

 

Під щирий і урочистий спів парафіяльного хору владика Теодор окропив храм зовні та власноруч відчинив усім двері для входу в оновлену церкву. Одягнувши єпископські ризи Кир Теодор розпочав відправу Святої Літургії у співслужінні о. декана Михайла Бугая та ще 12 священиків, які з’їхались на свято з трьох єпархій Західної України. У своїй проповіді Владика Теодор говорив про важливість усвідомлення відповідальності за несення нашого хреста по дорозі до Божого царства.

 

 

По закінченні Божественної Літургії, вшанувавши святий хрест, преосвященний Теодор привітав усіх від імені Митрополита Василія. Також склав щиросердечну подяку за жертвенну працю о. Василю Мартинціву, який став рушієм та керівником відновлення й благоустрою святині, а також, усім активним парафіянам села Нараїв. Окрім того, грамотами були відзначені усі однодумці та найжертвеніші співпрацівники о. Василя, які впродовж цих чотирьох років докладали значних зусиль та коштів при реставрації церкви: заміні перекриття даху та стелі, внутрішній оздобі, спорудженні котельні та встановлення теплої підлоги.

 

 

Після многоліття у прицерковній каплиці було освячено воду, якою Владика окропив всіх присутніх. На завершення свого візиту до Нараєва Кир Теодор залишив свій підпис у напрестольній книзі Святого Євангелія.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: