На Тернопільщині триває осінній призов на строкову військову службу

Опубліковано:
19 Жовтня, 2015 о 11:23

На Тернопільщині триває призов на строкову військову службу. Відповідно до указу Президента, розпочався він 1 вересня.

 



ВОЛОДИМИР КАТИНСЬКИЙ, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату: «На сьогоднішній день проходять медичні комісії, на сьогоднішній день проводиться відбір призовників і постановка їх в команди». 

 

Нестимуть службу юнаки віком від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення чи відтермінування. Тривалість служби – 18 місяців, окрім осіб, які мають повну вищу освіту – вони служитимуть близько року.

 

ОЛЕГ ДЕНИСЮК, заступник військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату: «Виникає дуже багато запитань, чому кличуть 18-річних, 19-річних. Вся справа в тому, що не змінено Закон України. Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», призиву підлягають і виклику до призивної дільниці особи чоловічої статі, які досягнули 18-річгного віку, і не старші 27. Але, наголошую, відправці у військові частини підлягають особи, які на день відправки в частину досягли 20-річного віку».    

 

Служитимуть строковики у пунктах постійної дислокації військових частин, здебільшого, на заході України, за виключенням груп, які нестимуть службу в Миколаєві, Харкові та Чернігові. Разом з тим, у обласному військкоматі наголошують – до будь-яких бойових дій строковиків не залучатимуть.

 

ВОЛОДИМИР КАТИНСЬКИЙ, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату: «Особовий склад з місця підняли, перевезли в зону проведення АТО або для виконання інших завдань, на їх місце повинні бути люди, які можуть нести службу, які повинні забезпечувати порядок в цій військовій частині. Тому саме строковики якраз повинні заповнити ту нішу».

 

Разом тим, кажуть у військкоматі, занепокоєння викликає низька явка призовників до призовних дільниць.

 

ОЛЕГ ДЕНИСЮК, заступник військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату: «За викликом військового комісаріату по повістках зобов’язані з’явитися всі громадяни до призивної дільниці. В разі ненадходження повістки  в десятиденний термін з моменту виходу Указу Президента в засобах масової інформації. Але цього не сталось. Через низьку явку призовників виконано завдання тільки на 1/3».

 

За ухилення від служби, нагадує Олег Денисюк, «світить» кримінальна відповідальність. Також наголошує: цьогоріч у законодавство внесли деякі зміни, зокрема, повернули відтермінування освітянам. Також, відповідно до постанов Кабінету Міністрів, строковики отримуватимуть матеріальну допомогу перед початком та після звільнення зі служби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: