На Тернопільщині сказ та можлива африканська чума?

Опубліковано:
14 Листопада, 2015 о 18:00

Заступник голови райдержадміністрації Вячеслав Онишкевичпровів засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

 



Відповідно до порядку денного проведено розгляд питання про відкриття неблагополучного пункту щодо сказу с. Лідихів, проаналізовано стан епізоотичної ситуації та обговорено заходи щодо недопущення занесення збудника захворювання африканської чуми на територію Кременецького району.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зграї бездомних собак заполонили Бережани (Фото)

 

По першому питанню начальник управління ветеринарної медицини в Кременецькому районі Андрій Заєць доповів що, на сьогодні в Кременецькому районі нараховується ряд неблагополучних пунктів щодо сказу, а саме: с. Білокриниця , с. Андруга , с. Савчиці , м. Кременець – сказ лисиць; с. Підлісне – сказ кота, с. Шпиколоси, і на сьогоднішній день с. Лідихів – сказ собаки.

У відповідності з Законом України “Про ветеринарну медицину “ та “Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин” затвердженої наказом головного управління ветеринарної медицини з Держветінспекцією  Мінсільгосппроду  України від 15 березня 1994 р за № 5 – с. Лідихів пропонується оголосити неблагополучним щодо сказу і накласти карантинні обмеження.

За результатами засідання комісією затверджено заходи щодо ліквідації сказу в с. Лідихів та проведення профілактики з недопущення поширення хвороб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: