На Тернопільщині розпочалась мобілізація

Опубліковано:
2 Лютого, 2016 о 19:23

Молоді люди, які хочуть взяти участь у найбільшій спортивно-патріотичній тереновій грі України «Гурби-Антонівці», вже можуть реєструватися. Про це повідомляють організатори заходу. Цього року учасники гри 14-й рік поспіль зберуться 5-8 травня у лісовому масиві площею 20 квадратних кілометрів на місці найбільшого в історії бою УПА проти НКВС, який відбувся у 1944 році на межі Рівненської та Тернопільської областей, інформує сайт “За Збручем“.

 



– Хлопці і дівчата, віком від 18 до 28 років, з усіх областей України протягом трьох днів виживатимуть у лісі в ході безперервної боротьби за перемогу, – розповіли представники громадської організації “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”. – Таким чином українці єднаються, усвідомлюючи себе частиною нації, загартовуються морально та фізично, часто виходячи за межі можливого. Як результат, учасники попередніх ігор уже показали себе на Майдані, сформувавши відому 14-ту сотню Самооборони. Сьогодні випускники «Гурб-Антонівців» – це волонтери мережі «Вільні Люди», яка діє по всій Україні та доставляє допомогу військовим на передову. Хлопці, які були на «Гурбах-Антонівцях», сьогодні захищають країну у лавах добровольчих батальйонів та ЗСУ. Свого часу учасниками гри були народні депутати Володимир Парасюк та Олег Медуниця, вокаліст гурту «Широкий Лан» Святослав Бойко.

 

Щоб стати учасником гри необхідно заповнити онлайн анкету, надіслати скани документів та сплати організаційний внесок. Для тих, хто зареєструється до участі в лютому організаційний внесок становитиме – 100 гривень, у березні – 150, у квітні – 200 гривень. Молоді люди з Криму, Харкова, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Херсону сплачують 50 гривень внеску, а також отримують 50% компенсації вартості проїзду після проходження співбесіди.

 

У 2016-му «Гурби-Антонівці» присвячені пам’яті Романа Атаманюка, багаторічного учасника гри, який воював у складі 93-ї ОМБ і загинув у травні 2015 року біля Донецького аеропорту під час мінометного обстрілу.

 

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: