На Тернопільщині росте рівень злочинності. Статистичні дані за 2015 рік

Опубліковано:
30 Грудня, 2015 о 09:14

Конкурс в патрульну поліцію Тернополя завершений. Понад дві сотні нових поліцейських проходитимуть десять тижнів вишколу у Львові. Як візьмуться за обов’язки, роботи матимуть чимало. В обласному Управлінні поліції відзначають, що рівень злочинності на Тернопільщині зростає.

 



Статистичними даними про нових патрульних та про боротьбу зі злочинністю на Тернопіллі розповів тимчасово виконуючий обов’язки Головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

 

– 210 патрульних поліцейських будуть направленні  на навчання, 60 з них – з 29 грудня, решта – з 11 січня наступного року. Загалом, пройшло 254 кандидата: 171 – чоловік і 83 жінки. Пройшли також 21 діючий працівник органів внутрішніх справ, – каже головний полісмен області.

 

За його даними, ріст злочинності на Тернопільщині в порівнянні з минулим роком становить 30 відсотків. Керівник правоохоронців таку тенденцію пов’язує з іншим підходом до справ, ніж це було в часи міліції. Раніше відкривались кримінальні справи після встановлення факту злочину. Цього року, щоб зареєструвати кримінальне провадження, достатньо повідомлення про подію.

 

– Ми реєструємо всі події, реєструємо всі злочини. Особовий склад націлений на те, щоб не допустити укриття будь-яких правопорушень. І ріст в більшості від цього залежить. Зрозуміло, що й економічна ситуація не така добра в державі. Багато в нас зросло крадіжок, заволодінням чужого майна, – зазначив Олександр Богомол  

 

У поліції відмічають, що на території області за 2015 рік вчинено 21 вбивство. Два з них наразі не розкрито. Це напад на приватного підприємця Михайла Дороша у Бучачі, який стався в березні цього року, та нещодавнє вбивство таксистки в Підволочиську.

 

Залишаються безвісти зниклими 14 осіб. Зафіксовано 29 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, з них одне зостається не розкритим. Спричинено тілесних ушкоджень середньої тяжкості 51 раз. Нанесення легких ушкоджень – 727 випадків. Зґвалтувань, які дійсно підтвердились, було п’ять за рік. Ріст крадіжок відмічений на 70 відсотків.

 

Разом з тим, почастішали випадки грабунків – 133 рази. Сталося протягом року 20 розбійних нападів, 843 випадки шахрайства, викрадено 76 автомобілів.

 

Крім цього, збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, каже Олександр Богомол.

 

– Я пов’язую це з різними обставинами. В першу чергу це зменшення  працівників, які контролюють цей процес. В нас було ліквідовано ДАІ. Тих працівників, які займаються цією проблематикою стало втричі менше. А на дорозі не має правих, є винна особа і є потерпіла особа. У цьому році по області виявлено 2200 учасників дорожнього руху, які сіли за кермо в нетверезому стані. В результаті порушень правил дорожнього руху як пішоходами, так і водіями, було 405 ДТП з потерпілими. Серед потерпілих 78 людей загинуло, 502 – отримало тілесні ушкодження. Ріст по цих категоріях 12 і 16 відсотків відповідно, – наголосив керманич поліції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: