На Тернопільщині родина 7 років живе без світла (Відео)

Опубліковано:
29 Січня, 2016 о 18:43

На  хуторі поблизу Устечка Заліщицького району сім’я Мельників уже понад сім років живе без світла. Жодне зі звернень до місцевого РЕМУ не дало результату.

 



«Прокидаємося, коли світає, коли темніє – йдемо спати.  Користуємося лише свічками. А щоб зарядити телефон, потрібно йти у сусіднє село», – у розпачі розповідає Лілія Мельник.

 

За її словами, коли сім’я переїхала у будинок, електролінія була, не вистачало лише декілька прольотів дроту.  Електрики так і не вирішили це питання.

 

У місцевому РЕМі лишень розводять руками. Журналістам «Народного контролю» пояснили: колись колгоспну лінію їм на баланс так і  не передали. З часом деякі дроти покрали, деякі обірвало негодою. А відновити електромережу – справа нереальна.

 

«Збудувати зараз трансформаторну підстанцію і протягнути лінію – дуже  дорого.  Вартість кілометра лінії складає 200 тисяч гривень, а трансформатори і підстанції – ще близько 150-200 тисяч. Зараз побудувати 4 кілометри лінії для одного споживача –  нереально», – пояснив начальник Заліщицького РЕМу Василь Ємчук.

 

Проте люди стверджують, що відстань від трансформатора значно менша, аніж кажуть енергетики.

 

«Нема там чотирьох кілометрів.  До високовольтної лінії 400 метрів, а до загального трансформатора – близько 800 метрів», – стверджує Лілія Мельник.  Те саме говорять і у сільській раді.

 

Жінка має на руках акт виконаних робіт — Заліщицький РЕМ у 2008 році нібито підключив їх до мережі і взяв за це 260 гривень. У хаті навіть встановили лічильник.  Утім світло так і не з’явилося.

 

 «Існує нестандартне приєднання. В такому випадку людина платить за приєднану потужність, а будує лінію сама. Для того, щоб підключитись до електричних мереж, треба мати право власності на майно, прийти в РЕС, написати заяву, отримати технічні умови», – каже начальник Заліщицького РЕМу Василь Ємчук.

 

«Народний контроль» не залишить родину наодинці з проблемою і наполягатиме на тому, щоб будинку нарешті приєднали до електроенергії.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: