На Тернопільщині 2016-й буде оголошений роком творчості Івана Марчука

Опубліковано:
26 Листопада, 2015 о 10:43

У 2016-му народному художнику України Івану Марчуку виповниться 80. З нагоди цієї ювілейної дати у Тернопільській області 2016 рік буде присвячений творчості видатного митця. Вже підготовлено відповідний спільний проект розпорядження голів Тернопільської обласної державної адміністрації та обласної ради.

 



Окрім цього, в Адміністрацію Президента України буде направлено клопотання щодо присвоєння Івану Марчуку звання «Герой України». Про це «Дню» розповів начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей. «Ми також звернулися до Державного управління справами, що просимо передбачити організацію виставки Івана Марчука у «Мистецькому Арсеналі» у Києві. Ми б хотіли, щоб це питання було розглянуто і виставку робіт Івана Марчука було включено в план виставкової діяльності «Мистецького Арсеналу», – зауважив він.

 

На Тернопільщині в рамках відзначення року Івана Марчука планують відкрити виставку робіт видатного митця та провести зустріч з Іваном Марчуком у його рідному селі – у Москалівці. Також буде засновано конкурс серед талановитих дітей-художників на премію імені Івана Марчука.

 

 

«Ми просимо у Івана Степановича дати згоду на те, щоб ми у березні організували зустріч із ним і виставку його робіт у його рідному селі (с. Москалівка Лановецького району). Просимо, щоб Іван Степанович дав згоду на експонування його картин у виставкових залах палацу Вишневецьких у Вишнівці Збаразького району. І ми просили, щоб була виставка у травні у «Мистецькому арсеналі», – розповідає Григорій Шергей.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдана Півненко – жінка, яка грає на скрипці і прикрашає життя чоловікам

 

Зазначимо, Іван Марчук  – український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, почесний громадянин Києва та Тернополя, член «Золотої гільдії» Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі. Митець входить до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності, що в  2007-му був укладений британською газетою «The Daily Telegraph».

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: