На Бережанщині пройшов фестиваль "Дзвони Лисоні" (Фотозвіт)

Опубліковано:
5 Вересня, 2016 о 12:13

4 вересня у рамках відзначення 100-річчя битви на горі Лисоня (Тернопільщина) духовество відслужило панахиду за полеглими в боях за волю України. Також тут пройшов 9-тий Регіональний фестиваль-конкурс стрілецької та повстанської пісні “Дзвони Лисоні”.

 



Концерт військового оркестру 44-ї окремої артилерійської бригади (м. Тернопіль), ХI-й Регіональний фестиваль стрілецької і повстанської пісні “Дзвони Лисоні”, концерт колективу стародавньої музики “Козацька хорея” (м. Київ). Музика Незалежності зачарувала тисячі тих, хто відвідав Лисоню.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Незалежності з’явилось відео авторського виконання “Заповіту” (Відео)

 

Долучилася до дійства і «МРІЯ». В компанії переконані, проведення та популяризація таких заходів виховає нове покоління справжніх патріотів, захисників нашої держави.

 

«Битва, яка відбулася 100 років тому, має надзвичайно велике значення для творення нашої історії, – зауважив директор Благодійного фонду «Агрохолдингу “МРІЯ’’» Василь Мартюк. – Адже у цьому патріотичному дусі виховуються борці за волю і незалежність нашої держави. Агрохолдинг «МРІЯ» має за честь бути причетним до відзначення цього заходу. Сьогодні у такий великий ювілей за нашої підтримки відбувається концерт. Колективи приїхали далеко із-за меж області. Також ми допомагаємо популяризувати ці історичні події, посприявши з друком газети, яка знайомить нас з перебігом бою під Лисонею, історією січових стрільців».

 

 

 

Після урочистого сходження на гору Лисоня – молебень за Україну та освячення Стрілецької каплиці Покрови Пресвятої Богородиці.

 

 

Реконструкція історичного бою УСС з російською армією, що відбувся тут 100 років тому.

 

Упродовж 3–4 вересня на горі Лисоня діяли локації:
— військово-патріотичний табір “Лисоня-2016”;
— літературна поляна за участю братів Капранових, Наталки Михно й Оксани Кузьменко;
— інсталяція Пресової Кватири УСС, книжково-ілюстративна виставка “Левко Лепкий – співець стрілецької слави”(Бережанський краєзнавчий музей та обласний комунальний музей Богдана Лепкого).

 

 

— виставка стрілецьких світлин “Героям Лисоні – вдячна Батьківщина!” (Спілка Української Молоді);
— проект Українського інституту національної пам’яті “Воїн. Історія українського війська” за фотографіями Анни Сенік;
— фотовиставка пам’яток Тернопільщини “А ми тую стрілецькую славу збережемо…” (Тернопільський обласний центр охорони культурної спадщини);
— патріотична акція радіоаматорів “Лисоню чує світ” (Бережанська станція юних техніків);

 

Юрій Шухевич, Валентин Наливайченко, Маркіян Лубківський – вже традиційно ВІП-гості на Лисоні.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: