На вихідних на Тернопільщині сталися 26 пожеж сухої трави

Опубліковано:
9 Вересня, 2024 о 13:10
На вихідних на Тернопільщині сталися 26 пожеж сухої трави
На вихідних на Тернопільщині сталися 26 пожеж сухої трави

На вихідних на Тернопільщині трапилося 26 пожеж сухої трави. Гасити вогонь виїжджали рятувальники.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, всього з початку року ліквідували 474 пожежі на загальній площі близько 220 гектарів.



«Рятувальники постійно моніторять пожежну обстановкою в природних екосистемах на потенційно небезпечних ділянках. Це дає можливість швидко зреагувати на подію та недопустити катастрофічних наслідків. Зокрема, 8 вересня за допомогою такої системи спостереження та злагодженій роботі під час гасіння пожежі вдалося врятувати від полум’я 20 га посівів сої та лісовий масив, площею 300 га. Інспектори проводять постійні рейди місцями відпочинку та місцями збору і зберігання врожаю. Роз’яснюють правила поведінки під час збору і збереження врожаю, та правила безпечного відпочинку на природі», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники нагадують, що спалювання сухої рослинності заборонено законом, а штраф за таке порушення, згідно зі статтею 77-1 КУпАП – від 3060 до 6120 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #пожежа
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: