Одна з основних галузей, яка здатна витягнути Україну з економічного піке, — аграрна. Територія України — 27,8 млн га землі, а це 8,7% від світових площ чорноземів. Ми можемо годувати світ високоякісною екологічною продукцією сільського господарства. Але для цього нам потрібні суттєві реформи в аграрному секторі, зокрема умови для формування цивілізованого ринку землі, розвиток сільських територій, відновлення інфраструктури села, зрештою забезпечення самих жителів України високоякісними продуктами за доступними цінами.

 



Є низка питань, які потребують дослідження і вирішення. Чому в Україні ціни на продукти першої необхідності захмарно високі й не співрозмірні із заробітними платами більшості громадян? Наприклад, м’ясо в країнах Європи можна купити дешевше, аніж у нас. Чому українські селяни — власники землі — не отримують належного доходу від здачі її в оренду, а державна фінансова підтримка є доступною тільки великому агробізнесу? Чому кількість сільського населення та сільських населених пунктів в Україні постійно зменшується — за 20 років зникло з карти України понад 600 сіл, а така працьовита нація не має роботи на своїй землі й змушена шукати заробітку в інших країнах?

На ці та багато інших запитань шукатиме відповіді проект «Підвищення рівня ефективності державної політики в аграрному секторі Тернопільської області», над яким працюватиме обласна громадська організація «Спілка власників землі». «До обговорення і напрацювання пропозицій ми долучатимемо всіх тих, хто зацікавлений у розв’язанні проблем на селі, — каже голова спілки Лариса Римар. — Це — представники малих та середніх сільгосппідприємств, фермерські та особисті селянські господарства краю, територіальні громади, органи місцевої виконавчої влади, власники землі».

 

Валентина ДЕВЛИШ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: