На головній площі Збаража відкрили виставку “Дні пам’яті героїв Іловайської битви 2014”

Опубліковано:
2 Жовтня, 2024

Коли в Україні відзначають свято Покрови, День українського козацтва та вшановують захисників української незалежності усіх часів, у Збаражі відбулись урочисті заходи.

На майдані Івана Франка хвилиною мовчання вшанували загиблих у російсько-українській війні воїнів.



Першим етапом цієї війни була Іловайська битва. Світлини – красномовні правдиві свідки цієї сторінки становлення нашої незалежності зібрані у виставці “Дні пам’яті героїв Іловайської битви 2014” і урочисто представлені на головній площі Збаража.

Виставка створена в пам’ять про тих, хто десять років тому став на захист нашої країни у битві під Іловайськом.

Про трагедію, яка стала однією з найтрагічніших і водночас найгероїчніших сторінок історії нашої боротьби за свободу та незалежність, розповіла екскурсовод Музею російсько-української війни Іванна Гриців. Про виставку, авторів світлин слово мав один з організаторів виставки генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Бажаю усім завжди пам’ятати живих і загиблих героїв, не забувати кривавих уроків історії, щоб не повторяти зроблених помилок – наголосив в своїй промові міський голова Збаража Роман Полікровський.

Відзначали важливість проведення таких виставок учасники АТО – заступник начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області підполковник поліції Михайло Білецький, голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.

Свою лепту у вшанування героїв – від славних козаків та Січових стрільців, воїнів УПА – до новітніх героїв сучасної війни з російським агресором, внесли талановиті місцеві аматори – працівники Центру культури і дозвілля Збаразької міської ради.

Солісти, хори, читці виконували пісенні та поетичні твори, сповнені патріотизмом, вірою та надією на те, що кожен воїн під Покровом Небесної Заступниці повернеться з Перемогою, що розвіються над Україною чорні хмари війни і настане мир.

Під час мистецької акції кожен глядач мав нагоду допомогти війську, вкинувши до скриньки кілька гривень із власного гаманця.

Виставка залишатиметься на центральному майдані Збаража до 30 жовтня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Збараж, #роман полікровський
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: