Музика для всіх від «Віртуозів Львова» зазвучить у Тернополі

Опубліковано:
15 Листопада, 2015 о 22:23

6 грудня о 18:00 год. в ПК «Березіль» відбудеться концерт камерного оркестру «Віртуози Львова». Квиток можна придбати на порталі kasa.in.ua за ціною від 80 до 250 гривень.

 



Свого часу диригент Сауліс Сондецкіс висловив надзвичайно схвальні відгуки про «Віртуозів»: «З таким оркестром не соромно виступати і в Парижі, і в Лондоні, і в Берліні. Впевнений, що всюди він отримає чудові відгуки, розуміння і послужить визнанню високої музичної культури України», передає газета «Високий Замок».

 

Довідково:

Віртуози Львова — академічний камерний оркестр, створений 1994 року. За короткий час оркестр став одним з найелітарніших колективів України, що здійснює культурно-просвітницьку місію, ставши «візитною карткою» старовинного Львова, його культурної історії та традицій, репрезентуючи Україну в престижних концертних залах світу.

Оркестр виступив ініціатором низки мистецьких проектів, серед яких: «Таланти ІІІ-го тисячоліття», «Музичні династії України», «Скрипки Гварнері та Страдіварі у Львові», «Нова музика в Україні», «Де живе музика», «Жива музична квадро система» — оригінальна мистецька вистава на площі Ринок у Львові, та ще ряду українсько-польских, -німецьких, -італійських акцій та доброчинних концертів.

За час свого існування оркестр дав понад 1700 концертів, виступав з гастролями не лише в Україні, але й в багатьох країнах світу.

Засновником, незмінним художнім керівником і продюсером оркестру є заслужений діяч мистецтвУкраїни  Сергій Бурко. Головний диригент – заслужений артист України Мирон Юсипович. Концертмейстер та керівник оркестру – заслужений артист України Володимир Дуда. Музичний консультант оркестру – народний артист України, професор Юрій Луців.

Оркестр «Віртуози Львова» записав понад 25 компакт-дисків, серед яких: «Антологія музики», «Скрипаль на даху», «Музика для всіх», «Музика для всіх ІІ», «Музика для всіх ІІІ», «Музика Львова», «Чи мене ти пам’ятаєш».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: