«Мурррколай» у Тернополі показав дресированих котів (Відео)

Опубліковано:
15 Грудня, 2015 о 08:14

– Привіт, як тебе звати?
– Альоша.
– Чому ти в такому цікавому костюмі?
– Бо виставка.
– Ти прийшов подивитись на кого?
– На котів.

 



Виставка котів перетворилась на справжнє художнє свято. Акція «Мурррколай», що проходила у «Подолянах», об’єднала відразу два заходи: виставку домашніх улюбленців та розважальну програму для дітей. Як кажуть організатори, цього разу виставка мала особливу мету – виховання любові до тварин у малечі.

 

Вікторія Ушакова, учасник виставки: «На виставці в основному представники Тернополя. Найбільш представлені породи котів – це шотландці та британці, є кілька сфінксів. Виставка організована для того, щоб людям пояснити, як правильно утримувати котів, як доглядати, що їм так само потрібен ветеринарний догляд, як людям – лікарський. Тут проходитимуть різноманітні інтерактивні конкурси, які покликані зацікавити дітей та батьків у правильному утриманні. Адже виникають ситуації, коли беруть кошеня як іграшку, а потім викидають на вулицю».

 

На захід запросили також півсотні дітей, що особливо потребують турботи.

 

Оксана Грицай, співорганізатор акції «Мурррколай»: «Акція є доброчинною для діток сиріт, діток-інвалідів та діток учасників АТО. Наші дівчата з Галицького коледжу, з відділення дизайну, сьогодні будуть займатися з дітками. Вони будуть з ними малювати, дарувати їм душевне тепло, любов, тому що Миколая – це дитяче свято. Дітки будуть отримувати задоволення від побачених тварин, а також знатимуть, як з ними поводитись і, в той же час, будуть мистецьки розвиватися».

 

Усі, хто завітав на виставку, могли дізнатись більше про різноманітні породи та особливості їх утримання, адже кожна з них має свій особливий характер.

 

Вікторія Ушакова, учасник виставки: «Це порода шотландська короткошерста. Це хлопчик, його звати Рінат, йому два роки. Він доволі такий великий, його вага 7 кільграмів. У нього чорний мармуровий окрас і зверху «метелик» – це дуже цінується в даній породі».

 

Аня Колкевич, учасник виставки: «Кицю звати Блумка, вона домашня, дуже любить гратися».

 

Світлана – власниця абіссинської кішки, розповідає, що ця порода чудово піддається дресируванню. ЇЇ улюблениця має собачі повадки та навіть приносить м’ячика у зубах.

 

Світлана Єлфімова, учасник виставки: «Вони мають дуже ніжний, мелодійний голос, абсолютно неагресивні. Вони скоріше заховаються, ніж будуть ображати дитину, якщо награються. Прекрасний тандем – кішка абіссинська і дитина, вони постійно граються до старості. Це не та кішка, що ляже на подушку і буде спати, – їй абсолютно все цікаво, що відбувається вдома».

 

Кіт – чудова тварина, але для власників – велика відповідальність.

 

Аліса, відвідувач виставки: «Ми своєму Барсику щодня залишаємо їсти і пити, а тоді вже йдемо на роботу і до школи».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: