Змащування, очищення, захист від корозії: моторна олива необхідна для безперебійної роботи вашого автомобіля. Як вибрати моторну оливу? Які основні критерії? Мінеральний або синтетичний, індекс в’язкості, стандартний: ознайомтеся з усією інформацією, яку слід враховувати перед вибором продукту. Найширший вибір моторної оливи знайдете за посиланням https://shop.a-drive.com.ua/brands/red-line-oil/.

Види моторної оливи і їхні переваги

Так, є кілька видів моторної оливи й кожен має свої особливості.

  • Мінеральна олива має відносно низьку стійкість до нагрівання та окислення. Пробіг між замінами масла може тривати в середньому 5000 км. Це означає, що вам потрібно частіше міняти моторну оливу. Але якщо ваш двигун старіший і завжди використовував мінеральну оливу, продовження використання цього масла все одно забезпечить корисний захист для вашого двигуна.
  • Повністю синтетична олива має високу стійкість до нагрівання та окислення. Пробіг між замінами масла може перевищувати 10 000 км. З довгим інтервалом заміни масла вам не потрібно так часто відвідувати свого механіка. Бувши більш «слизьким», повністю синтетичну оливу має кращі антифрикційні властивості, ніж мінеральне. Завдяки кращій чутливості двигуна та економії палива це також допомагає продовжити термін служби двигуна. Це особливо корисно, якщо ви їдете в міському трафіку з зупинками.
  • Напівсинтетична олива — це суміш мінеральних і синтетичних олив, які поєднали переваги обох.

Вʼязкість вирішує все

Далі враховуйте в’язкість масла. Вибирайте його відповідно до умов роботи та водіння, щоб забезпечити найкраще змащування та захист двигуна.

Моторна олива: що означає перша цифра

Клас в’язкості масла можна знайти на кожній упаковці, він позначений комбінацією цифр з літерою «W», наприклад, 5W/30, 10W/40 і т.д. У цьому випадку перша цифра визначає придатність масла. масло при низьких температурах – чим менше число, тим краще масло працює при низьких температурах.

Наприклад, символ 0W означає, що моторна олива дозволяє запускати двигун при -35ºC. Оливи кожного наступного класу (тобто 5W, 10W, 15W тощо) дозволяють запускати двигун при температурі на 5ºC вище.

Моторна олива: що означає друга цифра

Число після літери “W” є параметром, що визначає в’язкість масла при високих температурах – чим більше число, тим густіше моторна олива при високих температурах. Виробники автомобілів найчастіше рекомендують масла з в’язкістю 40 (наприклад, 10W-40). Своєю чергою, продукти з меншою в’язкістю (наприклад, 0W/30) призначені для сучасних, щільно підігнаних двигунів.

Низька в’язкість означає, що моторну оливу «розріджує» при високих температурах – робочий опір двигуна нижчий, тому такі масла є енергозберігаючими. З іншого боку, масла з такими параметрами не можна використовувати в спортивних, інтенсивно навантажених агрегатах, оскільки вони не здатні забезпечити їм належний захист. У таких випадках використовуються масла з найвищою високотемпературною в’язкістю (наприклад, 5W/50, 10W/60).

Вибираючи моторну оливу для автомобіля, слід чітко дотримуватися рекомендацій виробника. В інструкції з експлуатації автомобіля ви знайдете детальну інформацію про параметри мастила для даного авто. Це позбавить вас від додаткових витрат. В Adrenalin Drive ви знайдете ідеальну оливу для вашого автомобіля.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авто, #масло, #моторна олива
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: