Московський патріархат відвойовує Кременеччину

Опубліковано:
30 Листопада, 2015 о 15:13

Двадцять четвертого листопада апеляційний суд Тернополя зобов’язав районний суд Кременця відновити провадження у справі про визнання недійсним рішення зборів сільської громади села Башуки про «переведення» релігійної громади храму УПЦ МП на честь Святого Архістратига Михаїла в УПЦ КП та перереєстрацію статуту громади.

 



Нагадаємо, що церкву в селі Башуки громади не можуть поділити, ще з чотирнадцятого червня 2015 року. Свого часу, Кременецький районний суд вже відмовив УПЦ МП у розгляді справи про поділ храму, мотивуючи це тим, що такої громади вже не існує, а отже позов вони подавати не можуть.

 

Однак з подання апеляційного суду Тернополя вже двадцять п’ятого листопада, Кременецький районний суд задовольнив позов православної громади УПЦ Московського патріархату села Колосова про визнання недійсним протоколу зборів, згідно з яким Тернопільською ОДА була зареєстрована громада Київського патріархату.

 

 

Таким чином, це рішення Тернопільської ОДА відмінили.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: