Медики закликають батьків привести діток та вакцинувати від поліомієліту

Опубліковано:
29 Жовтня, 2015 о 11:53

Додаткова трьох турова імунізація розпочалася одночасно по всій Україні. Додаткова вакцинація відбувається тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети.

 



Для того, щоб подолати поліомієліт, усі діти віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мають бути вакциновані від поліомієліту оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі будуть вакцинуватися діти від 2 місяців до 10 років.

 

Діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) та в подальшому не менше ніж через 2 тижні – щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації.

 

Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, починаючи від 20 жовтня 2015 року, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Збаражчини доправили до лікарні через отруєння грибами

 

Ігор Перегінець зазначив, що поліомієліт надзвичайно часто викликає пожиттєвий параліч (в 1 з 200 випадків хвороби) і навіть може привести до гибелі дитини. Способів лікування цього захворювання не існує. Тому вакцинація є єдиним ефективним шляхом захистити дітей. «Усвідомлюючи ці факти, ми прийняли рішення вакцинувати сьогодні свою власну дитину – так само, як ми закликаємо це зробити усіх інших українських батьків. Нещеплені діти ризикують найбільше», – додав І. Перегінець.

 

Федір Лапій, головний дитячий імунолог м. Києва, додав, що вакцинація проходить у кожній дитячій поліклініці, і закликав всіх батьків привести своїх діток та вакцинувати від поліомієліту безпечною та ефективною вакциною, яка вже розвезена у всі області України. «Вакцина ОПВ має підтверджений профіль якості, безпечності та ефективності. ОПВ вакцина захищає від інфікування поліовірусами будь-якого типу, зупиняє передачу вакциноспорідненого поліовірусу в популяції», – зазначив Федір Лапій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: