Майже 900 мешканців області уже мають статус учасників АТО

Опубліковано:
7 Грудня, 2015 о 19:13

Про це під час засідання Тернопільського прес-клубу повідомив в.о. начальника управління комунікації із громадськістю ОДА Володимир Бобко. За його словами, на Тернопільщині робиться усе можливе для соціальної, медичної, психологічної, юридичної допомоги учасникам антитерористичної операції на Сході, а також для їх реабілітації. “Ми перші в Україні створили ради підтримки учасників АТО при ОДА та усіх райдержадміністраціях області. До їх складу входять представники усіх провідних волонтерських організацій.Створено та діє центр підтримки учасників АТО, який очолює  тернопільський волонтер Лілія Мусіхіна, – наголосив Володимир Бобко. – Із впевненістю можу зазначити, що насправді більшість питань учасників АТО вирішується”.

 



На Тернопільщині діє програма підтримки учасників АТО, на яку передбачено  6 млн. грн. на 5 років. Ці кошти спрямовуються на оздоровлення та лікування військовослужбовців. А у  рамках програми “Турбота” виділено майже 2,7 млн.грн.  на соціальні виплати  учасникам АТО.  Медичну реабілітацію військовослужбовці можуть пройти у трьох закладах області – Заліщицькому госпіталі інвалідів війни та реабілітованих, Більче-Золотецькій та Микулинецькій фізіотерапевничних лікарнях.

 

Особлива увага, стверджує Володимир Бобко, приділяється і дітям захисників України.  Цьогоріч понад 200 дітей оздоровилися та відпочили за кордоном – у Сербії, Польщі, Литві, Хорватії, Аджарії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: