Про Лізу Шапошнік, яку усі добре пам’ятають як волонтера з Майдану, знову заговорили. На одному із центральних телеканалів показали сюжет, мовляв, Ліза вагітна, без житла і потребує допомоги. Хоча нещодавно за волонтеркою рахувалася кімната в гуртожитку в Тернополі. У місцевій пресі Ліза радісно розповідала про те, як їй подобається в нашому місті: «Коли закінчиться війна хочу жити у Тернополі, дуже вже мені це місто сподобалося», –  розповідала Ліза.

 



 Наразі Ліза приїхала у Вінницю, аби просити допомоги в активістів, – передають «Вікна-СТБ».

 

Може, їм вдасться підшукати яке-небудь житло. Від харчів не відмовлюся. Непроста в мене ситуація. Нема ні даху над головою, ні за що жити. А я вже виношую дитину”, — каже Ліза.

 

Про чоловіка просить не згадувати. Каже, він повернувся до себе в Росію. Зараз вона має надійне чоловіче плече в особі іншої людини. На розмову прийшли удвох. Чоловік відмовляється фотографуватися, не називає прізвище. Пояснює, що він «звідти», з тих країв, де війна, тому «світитися» йому небезпечно.

 

У Дружківці на Донеччині, де я мала кімнату в гуртожитку, вона вже не моя, — каже Ліза. — Та й повертатися в ті краї душа не лежить. Хоч місто уже під нашим контролем, але сепаратисти звідти все одно нікуди не поділися. Я спілкуюся з деким із старих знайомих. Вони видають інколи таку інформацію, що залишається тільки дивуватися. Дух сепаратистський звідти не вивітрився. Якщо відверто, навряд коли таке взагалі станеться.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Зборівщині мама так “міряла” місячну дитину, що зламала їй ручку і ніжку

 

Незважаючи на те, що Ліза Шапошник служила в «Айдарі», посвідчення учасника бойових дій їй непросто отримати. Так пояснюють у військкоматах, куди зверталася за роз’ясненням. З її захворюванням не мали права брати в АТО. По-друге, вона йшла добровольцем. Юристи радять зібрати свідчення тих, з ким була у зоні бойових дій,  і вже з цими підтвердженнями добиватися отримання посвідчення.

 

 Ось, як прокоментував у себе на сторінці «Фейсбук» тернопільський активіст Олександр Башта: «Вчора до мене зателефонували активісти з Вінниці, і просили розібратись та пояснити їм, що сталось в Тернополі з Лізою Шапошник, яка приїхала до Вінниці та просить фінансової допомоги та житло. Сказала Ліза, що у неї в Тернополі відібрали кімнату, яку їй виділила міська рада… На мій запит у міській владі відповіли, що кімнату у Лізи Шапошник ніхто не забирав, і висловили думку, що Ліза зайнялась авантюризмом. Тому проінформував активістів з Вінниці бути пильними в питанні допомоги Лізі…» Як то кажуть, далі коментарі зайві…

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: