Тернопільські журналісти, а з ними і жителі області, продовжують бути свідками конфлікту між високопосадовцями Тернопільської ОДА. Мова йде про першого заступника та заступника голови Тернопільської ОДА Івана Крисака та Леоніда Бицюру. Сьогодні про те, що конфлікт дійсно має місце визнали обидва чиновники, але хто реально спровокував його і продовжує розігрівати?

На днях завершила свою роботу комісія Тернопільської ОДА, щодо діяльності заступника голови ОДА Леоніда Бицюри.



7 липня цього року голова Тернопільської ОДА Стапан Барна підписав розпорядження щодо перевірку доручення Бицюри про вилучення земельної ділянки, передбаченої під будівництво обласної бібліотеки. Мова йде про 26 сотих землі в центрі міста Тернополя на площі Героїв Євромайдану.

Як стверджує Крисак, дану земельну ділянку Леонід Бицюра, за допомогою своєї спільниці – колишньої представниці Партії регіонів Олени Чумак, «висмикнули» саме, коли він був у відрядженні в Києві. Про це свідчать документи, підписані Бицюрою та Чумак.

10357789_1380568405575410_5963255688399646086_o1-225x300

 

Не дивлячись на колишню приналежність до режиму Януковича пані Чумак, ярий «свободівець» Бицюра захищає чиновницю, адже раніше він був куратором управління капітального будівництва та безпосереднім керівником екс-регіоналки. Висопосадовець з партії Тягнибока на противагу «батьківщинівцю» Крисаку наполіг, щоб члени колегії визнали роботу Олени Чумак задовільною. В свою чергу Крисак не робив жодних гучних заяв з цього приводу, лише звернувся до правоохоронних органів, висновку яких область чекає вже пів-року.

Що ж до діяльності Леоніда Бицюри, комісія передала всі наявні факти та документи до правоохоронних органів. За статтею 364 Кримінального Кодексу України проти заступника голови Тернопільської ОДА Леоніда Бицюри відкрито кримінальне провадження.

Такий розвиток подій не міг задовільнити пана Бицюру. Не стримуючи свого невдоволення, сьогодні він з’явився з залі ОДА ще до завершення брифінгу Крисака. Не дивлячись на знервованість колеги, Іван Богданович повів себе стримано, відповів на всі запитання журналістів і чемно надав слово Леоніду Олексійовичу.

«Я краще піду, щоб вам не заважати», – звернувся Крисак до Бицюри і покинув зал брифінгу.
Непрошений гість на чужому брифінгу почувався досить впевнено, закликав журналістів задавати запитання. Та представники ЗМІ були не надто активні в розмові з чиновником.

Бицюра визнав правочинність комісії, яка перевіряла його діяльність та назвав свої дії з незаконного відчуження землі вимушеними. Заступник голови ОДА пожалівся журналістам, що його фаховості та рівня професіоналізму просто недооцінюють, тому він вже звернувся до голови ОДА з ультиматумом: або звільнити його, або збільшити йому повноваження.

Леонід Олексійович вже традиційно обливав звинуваченнями Івана Крисака, на якого, за словами Бицюри, нарікають жителі села Ангелівка. Власне, самого Крисака він увесь час називав «той товариш», про Барну згадував лише як про спільника «того товариша». Себе ж Бицюра, як «свободівця» з 10 літнім партійним стажем, вважає банальною жертвою політичних інтриг. Хоча, судячи з доволі хамської поведінки останнього, він являється їх добровільним учасником, якщо не ініціатором…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: