iPhone 16 офіційно презентували: чим вражають новинки. Всі деталі

Опубліковано:
9 Вересня, 2024 о 21:20

Нещодавно відбулася довгоочікувана презентація нового смартфону від Apple. Це була одна з найочікуваніших подій осені 2024 року.

Цього разу компанія знову вразила світ технологій, презентувавши нову лінійку iPhone 16. Про те, що стало відомо про новий флагман читайте в матеріалі OBOZ.UA.



Дизайн і кольори iPhone 16

Однією з головних візуальних змін є оновлений дизайн камер. У базових моделях iPhone 16 Apple вирішила замінити діагональне розташування на вертикальне. Завдяки цьому вдалося зменшити виступ, що зробила вигляд гаджету більш елегантним.

Мікрофон тепер розташований поруч з лінзами. Поруч із ним, на задній панелі пристрою розташовано спалах.

Цікавою новинкою стала заміна традиційного перемикача вимкнення звуку на кнопку дії, яка вже знайома користувачам iPhone 15 Pro. Під нею розташовані кнопки для регулювання гучності.

Кольори нової лінійки також вражають. iPhone 16 буде доступний у чорному, зеленому, рожевому, синьому та білому кольорах. Професійні моделі, iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max, будуть представлені у титановому корпусі з новими відтінками: Desert Yellow та Cement Gray.

Дисплеї

Лінійка iPhone 16 отримала декілька змін у розмірах екранів, а саме збільшилися приблизно на 0,2 дюйма:

  • iPhone 16 – 6,1 дюйма;
  • iPhone 16 Plus – 6,7 дюйма;
  • iPhone 16 Pro – 6,3 дюйма;
  • iPhone 16 Pro Max – 6,9 дюйма.

Крім того, усі моделі отримають Dynamic Island. Водночас OLED-дисплеї нових смартфонів використовують технологію мікролінз, що покращить яскравість екрана і зменшить споживання енергії. А також Apple зменшила рамки завдяки новій технології Border Reduction Structure (BRS).

Потужність і продуктивність

iPhone 16 Pro отримав процесор A18 Pro, який є фізично більшим, ніж попередні версії. Це дозволить забезпечити підтримку нових функцій штучного інтелекту, що працюють безпосередньо на пристрої, а не в хмарі.

Базові моделі iPhone 16 будуть оснащені процесором A18 – спрощеною версією A17 Pro.

Нові кнопки

Модель iPhone 16 Pro має дві нові кнопки: кнопку дії та кнопку захоплення.

Кнопка дії замінює перемикач вимкнення звуку і може виконувати різні функції, такі як увімкнення ліхтарика або запуск камери.

Кнопка захоплення, розташована під антеною 5G, є механічною та реагує на натискання та дотик. Вона дозволяє регулювати масштаб зображення, легким дотиком фокусуватися і починати записувати відео.

Камери

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримали оновлену ультраширококутну камеру на 48 МП. Це значно покращить якість знімків в умовах недостатнього освітлення. Також в Pro Max з’явиться камера-перископ “супер телефото”, що значно підвищить можливості оптичного масштабування.

Автономність

Акумулятори iPhone 16 мають ємність схожу на лінійку iPhone 15, але деякі моделі отримали збільшення на 5%.

Pro-моделі підтримуватимуть до 40 Вт дротової та 20 Вт MagSafe зарядки.

Підключення та інші функції

iPhone 16 оснащений модемом Qualcomm Snapdragon X75, що забезпечить більшу швидкість та покриття 5G, кращу точність місцеперебування тощо.

Професійні моделі підтримуватимуть Wi-Fi 7, а базові — Wi-Fi 6E. Також всі моделі мають 8 ГБ оперативної пам’яті та порт USB-C для зарядки, як і тогорічна лінійка iPhone 15.

Ціна

Базові моделі коштуватимуть від 799 доларів, а Pro-моделі — від 1099 доларів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Оbozrevatel
Теги: #iPhone 16, #iPhone 16 презентація
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: