Інтернет-шахраї і надалі продовжують дурити тернополян

Опубліковано:
10 Лютого, 2016 о 22:54

Продавати та купувати товари, отримувати послуги через Всесвітню мережу зручно, але не завжди безпечно. У цьому щоразу переконуються жителі Тернопільщини.

 



Замість заробити 50-річна жителька обласного центру втратила сім тисяч гривень. Як розповіла потерпіла правоохоронцям, через мережу Інтернет вона продавала електродвигун. Оголошення з пропозицією розмістила на сайті «OLX».

 

Одного дня до жінки зателефонував невідомий. Чоловік поцікавився товаром і захотів придбати його. Коли зійшлися на ціні, покупець попросив тернополянку продиктувати йому реквізити банківського карткового рахунку. Жінка й не подумала, що насправді дані її електронного гаманця цікавлять не добросовісного покупця, а шахрая. Що потрапила у тенета пройдисвіта зрозуміла, коли на мобільний надійшло повідомлення про зняття коштів з рахунку.

 

У неприємну ситуацію потрапив й 36-річний житель обласного центру. Чоловік хотів придбати через мережу комплектуючі до автомобіля. Перерахував віртуальному продавцю чотири з половиною тисячі гривень, а товару не отримав. За допомогою звернувся до правоохоронців.

 

Заробляють мережеві шахраї й на оренді житла. В тенета таких пройдисвітів потрапили дві тернополянки. Маючи на меті організувати відпочинок поближче до засніжених гір, одна з жінок перерахувала власнику котеджу, який здавав в оренду житло, майже три тисячі гривень, інша домовилася про найм заміського будинку за майже п’ять з половиною тисяч гривень. У результаті – ні відпочинку, ні грошей.

 

Аби не потрапляти у подібні ситуації, поліцейські радять бути дуже уважними та прискіпливими, здійснюючи віртуальні розрахунки:

– у жодному разі не зберігайте заощадження на одній банківській картці;

– заведіть спеціальну картку для Інтернет-розрахунків;

– регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Скористайтеся послугою смс-повідомлень, адже це найшвидший спосіб отримати інформацію, що роблять із вашим рахунком;

– якщо вас просять надіслати пароль або інші дані картки, не робіть цього.

 

Якщо трапилася неприємність, не зволікаючи, одразу звертайтеся до правоохоронців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: