Храм Покрови Пресвятої Богородиці об’єднує громаду Кутківців (Відео)

Опубліковано:
28 Листопада, 2015 о 20:13

Храм Покрови Пресвятої Богородиці у мікрорайоні Кутківці збудований ще у 1858 році, згодом – оновлений. З часів заснування його двері ще не були зачиненими для молитви. Діяв і за Австро-Угорської імперії, і за Радянського Союзу.

 



Храм Пресвятої Богородиці у мікрорайоні Кутківці є особливим для парафіян. Жінки власноруч вишили рушники та хоругви. Значну частину виконала старша сестриця пані Ганна Сухова. Ій уже понад 80, та жінка й досі береться за голку. Місцеві ковалі забезпечили кованими виробами. Навіть ікону Пресвятої Богородиці оздобили вінком.

 

– В такий нелегкий час, час боротьби за волю, за незалежність, в  час антитерористичної операції, місцеві жителі виявили ще більше бажання молитися до Пресвятої Богородиці. І ікона, як наша заступниця, захисниця, спонукає християн до ще більш посиленої молитви, – розказує керівник хору церкви Покрови Пресвятої Богородиці Лілія Атаманчук.

 

Храм Пресвятої Богородиці має значне місце у житті Кутківецької громади. Тут вони не лише розмовляють з Богом, але й об’єднуються за інтересами.

 

– Хор наш функціонує уже понад 20 років. Ще є братство «Матері Божої. Неустанної помочі» і «Марійська дружина» – двохтисячному році, – каже Лілія Атаманчук.

 

Місцеві мешканці твердять, що у їхньому мікрорайоні знаходяться три храми: храм культури, храм освіти і духовний. Під останнім мають на увазі церкву Покрови Пресвятої Богородиці. Вона є особливою для прихожан, адже у цих стінах молилося не одне покоління.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: