Гурт «Тріода»: «У США до нас підходили, щоб доторкнутися»

Опубліковано:
22 Вересня, 2015 о 19:13

Тернопільському гурту «Тріода» до перемоги в «X–Факторі» не вистачило лише одного кроку, втім, це зовсім не завадило учасникам колективу стати улюбленцями десятків тисяч шанувальників  української пісні.

Нині Олександр Алексєєв, Андрій Гамбаль та Володимир Рибак тішать нас новими композиціями й активно гастролюють не лише в Україні, а й поза її межами. Попри щільність їхнього графіку, хлопці радо погодилися поспілкуватися з «НОВОЮ…».



 

— Хлопці, що найбільше вас надихає на створення нових композицій?

 

Андрій: — Для нас музика — це те, чим ми живемо, і все, що довкола, надихає нас на творчість. Ми розуміємо, що нині перед нами велика відповідальність, адже у нас є свій слухач, який вірить нам і вірить у нас. Нам хочеться створювати щось нове, розвиватися, завжди дивувати людей чимось новим і цікавим.

 

— А яку музику слухає ваш гурт? Творчість яких українських колег-музикантів можете виділити?

 

Андрій: — Для свого розвитку слухаємо різну музику, щоб знати, який продукт потрібен слухачеві. Звичайно, у нас є свої вподобання: колектив IL DIVO, JOSH GROBAN, ANDREA BOCELLI. Дуже подобається творчість Ніни Матвієнко, ми з нею мали можливість гастролювати Україною і США, це людина, яка багато у чому нам допомогла. Є багато українських колег, з якими ми дружимо творчо, це Аркадій Войтюк, Женя Хмара, Тоня Матвієнко, Назарій та Дмитро Яремчуки, Павло Табаков, гурт «Світозари», Захар, Павло Доскоч та інші. Ми підтримуємо також тісні стосунки з усіма учасниками «Х-Фактора», Ігорем Васильовичем Кондратюком, який багато у чому нам допомагає.

 

— Хто організовує вам концерти і які складнощі виникають під час гастролей?

 

Андрій: — Чесно кажучи, труднощів завжди є досить, але у тому і смак життя, щоб справлятися з ними. Ми завжди стараємось вийти на сцену і забути про усі проблеми, адже люди, які в залі, вірять нам і хочуть щось почерпнути чи просто відпочити. Буває по-різному, у нас може бути два концерти на день у різних містах України, а з нашими дорогами встигати буває важко. Багато таких моментів, що просто підводять, бувають технічні проблеми, ми приїжджаємо, а нам повідомляють, що є лише один мікрофон. Загалом шоу-бізнес — це свого роду школа виживання, тож ми вчимося, і вчимось на своїх помилках.

 

— Чи заробляєте достатньо грошей самою музикою?

 

Володимир: — Якби ми достатньо заробляли, нас уже б транслювали усі телеканали, адже широке просування потребує великих фінансових вкладень, та ми і за існуючих умов стараємось усе вкладати у творчість. Нещодавно повернулись з гастролей у США, де нам пропонували залишитись і працювати. Ми б там мали гарну зарплатню, творчу роботу, але розуміємо, що наше місце — в Україні, на нас чекають вдома і більше користі ми принесемо в Україні.

 

Наша країна нині у дуже важкій ситуації, і ми усвідомлюємо, що це за день не мине, потрібен час, щоб ми всі стали на ноги. Маємо можливість гастролювати по всій Україні і бачимо наскільки люди хочуть свого рідного, українського. Тому наш обов’язок — їздити і пропагувати нашу рідну українську пісню, запалювати дух українців рідним словом, адже націю, яка любить свою пісню, мову, культуру, будуть поважати інші народи.

 

— Часто репетируєте?

 

Андрій: —  Завжди хочеться щось удосконалювати — як кожному зокрема, так і колективно. Коли буваємо у Тернополі, обов’язково заходимо до викладача вокалу Богдана Михайловича Іваноньківа, щоб отримати його завжди цінні настанови та поради. Ми можемо репетирувати в під’їзді, машині, на вулиці — це все єдиний творчий процес. У нас немає улюбленої композиції, усе залежить від настрою, а найбільше любимо співати акапельно.

 

— Які емоції відчуваєте, виступаючи на сцені з відомими співаками?

 

Олександр: — Інколи навіть не віриться, що ми досягли такого успіху, що виступаємо з відомими артистами на одній сцені, нас знає вся Україна, часто впізнають на вулиці, водночас розуміємо, що це велика відповідальність і обов’язок перед шанувальниками.

 

— Як проводите вільний час і що з найяскравішого запам’яталося в цьому році?

 

Володимир: —  У нас вільного часу дуже мало, тому ми стараємось його проводити з рідними. Цього року побували на гастролях у США, це перший тур «Тріоди» за кордоном, для нас відкрилась ще одна цікава творча сторінка. В Америці нас сприймали дуже гарно, адже там є люди, які цінують українську пісню, бо більшість покинули Батьківщину не з бажання, а із необхідності, і сумують за своїм рідним. Для когось із них ми були ковтком свіжого повітря з України, люди підходили до нас і просто хотіли доторкнутися…

 

— Поширюються чутки, що один із вас покине гурт. Чи правда це, хто саме і чому?

 

Андрій: — У колективі «Тріода» нині справді відбуваються деякі зміни, думаю, ми про це розкажемо невдовзі. Незабаром ви побачите дещо оновлену «Тріоду».

 

Христина Ганущак

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: