Енергетична сфера України – чи не єдина приносить стабільний багатомільйонний прибуток. Колись державне Тернопільобленерго не виняток. Виявляється, дохід воно приносить росіянину.

 



Олігарх Костянтин Григоришин, який працює багато років у Росії наклав лапу на Тернопільобленерго. 20% акцій підприємства, як вдалося з’ясувати журналістам «Forbes.ua»  та «Insider», відкачують кошти у напрямку сусідньої держави.

 

Засновник групи «Енергетичний стандарт» Григоришин свого часу заперечував прибутковість кількох обленерго, якими володіє. Втім, карколомне підняття тарифів не могло не збагатити олігарха.

 

Григоришин є акціонером 9 з 25 українських обленерго. Контрольні пакети має лише в Вінницькому та Луганському підприємствах. Хоча народився у Запоріжжі, закінчив Московський державний університет і живе у Росії. Має громадянство Росії. Свою кар’єру олігарх розпочав у 90-их із торгівлі українським металом у Росію.

 

Ще 20% акцій Тернопільобленерго належать іншому енергетичному магнату – Ігореві Коломойському.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: