enerhetyk-ua Вуличне радіо

Екзотичний азійський салат, який приживеться на вашій кухні

Опубліковано:
4 Липня, 2025 о 18:07

Літо – пора відпусток і мандрівок. Але з тих чи інших причин, не кожен може собі дозволити відпочинок на іншомукінці світу. Але кожен може відчути смак екзотичних країн приготувавши цей легкий і поживний азійський салат!

Азійський салат
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 150-200 г (одна невелика грудка)
  • Пекінська капуста – половина невеликої головки (приблизно 200-250 г)
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Морква – 1 середня
  • Кунжут – 1 ч. л. (для посипання, за бажанням)

Для заправки:

  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Олія рослинна (краще кунжутна, але можна звичайна) – 1 ст. л.
  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик (дрібно натертий або пропущений через прес)
  • Лимонний сік (або оцет) – 0.5 ч. л. (для кислинки)

Приготування:

Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності (приблизно 15-20 хвилин). Дайте охолонути, а потім розберіть на волокна або наріжте невеликими кубиками.



Підготуйте овочі. Тонко нашаткуйте пекінську капусту, огірок наріжте тонкою соломкою. Моркву натріть на тертці, або використайте готову «моркву по корейськи».

Тепер, готуємо заправку. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки: соєвий соус, олію, мед, часник і лимонний сік. Добре перемішайте до розчинення меду.

Змішайте курку та овочі. Полийте салат заправкою. Добре перемішайте. За бажанням, посипте кунжутом.
Смачного!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Азійський салат, #рецепт, #рецепти
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: