Літо – пора відпусток і мандрівок. Але з тих чи інших причин, не кожен може собі дозволити відпочинок на іншомукінці світу. Але кожен може відчути смак екзотичних країн приготувавши цей легкий і поживний азійський салат!

Інгредієнти:
- Куряче філе – 150-200 г (одна невелика грудка)
- Пекінська капуста – половина невеликої головки (приблизно 200-250 г)
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Морква – 1 середня
- Кунжут – 1 ч. л. (для посипання, за бажанням)
Для заправки:
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Олія рослинна (краще кунжутна, але можна звичайна) – 1 ст. л.
- Мед – 0.5 ч. л.
- Часник – 1 зубчик (дрібно натертий або пропущений через прес)
- Лимонний сік (або оцет) – 0.5 ч. л. (для кислинки)
Приготування:
Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності (приблизно 15-20 хвилин). Дайте охолонути, а потім розберіть на волокна або наріжте невеликими кубиками.
Перегляньте також:
- Тернопільська господиня поділилася рецептом домашнього бограча: смачно та просто на плиті
- Яблучний пиріг на кефірі: швидко, просто та смачно
Підготуйте овочі. Тонко нашаткуйте пекінську капусту, огірок наріжте тонкою соломкою. Моркву натріть на тертці, або використайте готову «моркву по корейськи».
Тепер, готуємо заправку. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки: соєвий соус, олію, мед, часник і лимонний сік. Добре перемішайте до розчинення меду.
Змішайте курку та овочі. Полийте салат заправкою. Добре перемішайте. За бажанням, посипте кунжутом.
Смачного!