Джерело Святої Анни на Тернопіллі – каламутне та штучне (Фотофакт)

Опубліковано:
14 Вересня, 2016 о 10:43
Те, що в селі Онишківці, що на межі Тернопільської та Рівненської областей є цілюще джерело Святої Анни знають не лише мешканці нашого краю, але й люди з усіх куточків нашої країни. Сюди вони приїжджають оздоровитися, занурившись у купіль, пишуть Тернополяни.

 

Та з початком будівництва нового храму поряд з джерелом щось пішло не так. Вода з оздоровниці почала «втікати». У мережі Інтернет паломники публікували фото, на яких було видно, що місце, яке було переповнене бажаючими зануритись у святу воду, опустіло, а замість величезного басейну – невеличкий колодязь із дивного кольору водою.



 

Причина цьому – пошкодження джерельної артерії через зведення поруч церкви. У цьому переконують місцеві і додають – проблему намагалися вирішити завезенням сюди серед ночі води пожежними машинами, ще бурлили скважини. Усе марно – рівень води постійно знижувався. 

 

Ось так виглядало джерело ще два тижні тому:

55 69 1

 

Та зараз ситуація змінилася – джерело Святої Анни знову з водою. Щоправда каламутного кольору. Люди переконують – чуда не сталося, просто купіль наповнили привозною водою, аби паломників і туристів не меншало.

 

– Цілющих властивостей та вода вже не має, – говорить місцевий житель пан Олег. – То всьо бізнес. А джерела шкода – добили його ті ненаситні «перевертні в рясах». Нащо було ту церкву будувати? Нема де молитися? І що тепер маємо? Басейн з помиями?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: