Багато хто каже, що на Тернопіллі особливий дух через цікавинки архітектури можна відчути в Чорткові, Теребовлі, Бучачі, Кременці. Хтось доповнить список своїм рідним чи уподобаним райцентром. А чим цікавий Гусятин?

 



Нині вдруге пощастило побувати одночасно у двох областях. Уперше таке трапилося кілька років тому, коли в Підвисокому (Бережанський район) вийшла на умовну межу, що відділяє Тернопілля від Івано-Франківщини. Жартома поставила одну ногу на тернопільський асфальт, а другою стала на широкий крок – на франківський.

 

Нині же на мить розділилася межи Тернопільщиною та Хмельниччиною. Саме за Гусятином починається сусідня область.

 

Райцентр не хвалиться якимись екзотичними архітектурними спорудами, авторським стилем. Він розхристаний, ніби по ньому пройшовся вересневий вітер. Він, як і багато його “побратимів”, ліпить пластикові вікна на історичні будівлі, цеглу – до каменю, а до обірваних стін чіпляє супутникові тарілки.

 

Гусятин строкатий: тут і бернардинський костьол, родом із 1610-го, і обскубані часом двоповерхівки радянської епохи, і сучасні, одягнені у химерно закручений метал, новенькі будиночки…

 

 

Віра Перун

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: