Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі надзвичайно смачну та поживну страву – картопляні зрази. Ця смачна страва – справжня зірка серед дешевих та ситних обідів. Хоча начинка може бути різноманітною – у нас зрази з традиційним м’ясним фаршем та вареними яйцями, за рецептом, яким поділився Олег Сизоненко.

Інгредієнти:
Для начинки:
- Фарш 500 г
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія 20 мл
- Сіль, спеції та перець за смаком.
- Варені яйця 2 шт. (з розрахунку, що кожне яйце ріжеться на чотири частини, а це вже начинка для 4-х зразів)
Для зраз:
- Картопля 1 кг
- Яйця курячі 2 шт.
- Кляр або панірувальні сухарі 200 г
- Зелень будь-яка за смаком
- Сіль, перець за смаком
- Олія рослинна для обсмажування
Приготування:
Картоплю очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Перегляньте також:
- Тернопільська господиня поділилася рецептом домашнього бограча: смачно та просто на плиті
- Яблучний пиріг на кефірі: швидко, просто та смачно
Зелень нарізаємо дрібними кубиками.
Виливаємо повністю воду з картоплі і товчемо її, додаємо зелень, сіль і перець. Перемішуємо до однорідності. Робимо з неї кульки і викладаємо на дощечку.
Готуємо начинку для першої начинки: відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо їх на 4 частини. Для другої начинки: в сковорідці на олії 15-20 хвилин обсмажуємо очищену і дрібно нарізану цибулю, очищену і натерту на тертці моркву з фаршем. Солимо, перчимо і додаємо спеції на Ваш смак за 5 хвилин до готовності.
Беремо картоплю кульку – це 1 зраза.
Робимо «коржик» як на пиріжки, кладемо в середину начинку. Формуємо зразу, зліплюючи краї і трохи притискаючи по краях за принципом ліплення пиріжків. І так ліпимо кожну зразу, викладаючи готові зрази на дощечку.
Окремо в тарілці збиваємо виделкою два яйця, в іншу тарілку насипаємо кляр або панірувальні сухарі.
Беремо кожну зразу окремо і обвалюємо її спершу в яйцях, потім в клярі або в панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду або казан (бажано з антипригарним покриттям), додаємо трохи рослинної олії. Викладаємо зрази. Зрази дуже ніжні, перевертати їх потрібно дуже обережно. Тому не укладайте їх щільно. Смажити потрібно до золотистої хрусткої скоринки.
Смачного!