enerhetyk-ua Вуличне радіо

Дешеві та ситні картопляні зрази з фаршем та яйцем

Опубліковано:
15 Червня, 2025 о 09:29
Картопляні зрази з фаршем та яйцем
Ілюстративнек фото з відкритих джерел

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі надзвичайно смачну та поживну страву – картопляні зрази. Ця смачна страва – справжня зірка серед дешевих та ситних обідів. Хоча начинка може бути різноманітною  – у нас зрази з традиційним м’ясним фаршем та вареними яйцями, за рецептом, яким поділився Олег Сизоненко.

Картопляні зрази з фаршем та яйцем
Ілюстратвне фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Фарш 500 г
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія 20 мл
  • Сіль, спеції та перець за смаком.
  • Варені яйця 2 шт. (з розрахунку, що кожне яйце ріжеться на чотири частини, а це вже начинка для 4-х зразів)

Для зраз:

  • Картопля 1 кг
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Кляр або панірувальні сухарі 200 г
  • Зелень будь-яка за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія рослинна для обсмажування

Приготування:

Картоплю очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.



Зелень нарізаємо дрібними кубиками.

Виливаємо повністю воду з картоплі і товчемо її, додаємо зелень, сіль і перець. Перемішуємо до однорідності. Робимо з неї кульки і викладаємо на дощечку.

Готуємо начинку для першої начинки: відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо їх на 4 частини. Для другої начинки: в сковорідці на олії 15-20 хвилин обсмажуємо очищену і дрібно нарізану цибулю, очищену і натерту на тертці моркву з фаршем. Солимо, перчимо і додаємо спеції на Ваш смак за 5 хвилин до готовності.

Беремо картоплю кульку – це 1 зраза.

Робимо «коржик» як на пиріжки, кладемо в середину начинку. Формуємо зразу, зліплюючи краї і трохи притискаючи по краях за принципом ліплення пиріжків. І так ліпимо кожну зразу, викладаючи готові зрази на дощечку.

Окремо в тарілці збиваємо виделкою два яйця, в іншу тарілку насипаємо кляр або панірувальні сухарі.

Беремо кожну зразу окремо і обвалюємо її спершу в яйцях, потім в клярі або в панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду або казан (бажано з антипригарним покриттям), додаємо трохи рослинної олії. Викладаємо зрази. Зрази дуже ніжні, перевертати їх потрібно дуже обережно. Тому не укладайте їх щільно. Смажити потрібно до золотистої хрусткої скоринки.

Смачного!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Картопляні зрази з фаршем та яйцем, #рецепт, #рецепти
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: