День Гідності та Свободи відзначили в колоніях Тернопільської області

Опубліковано:
24 Листопада, 2015 о 16:23

Увічнення великої людської, громадської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Цими днями українці захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 



З матою гідного відзначення річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції  та революції Гідності в установах виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області проведено виховні години, уроки – пам’яті присвячені подіям 21 листопада 2014 року.

 

У клубі Збаразької виправної колонії (№ 63) зібралися засуджені жінки, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.  

 

Із вступним словом ведуча програми звернулася до всіх присутніх: «Ми  стали сучасниками ще однієї масової трагедії і водночас пам’ятної події для нашої країни. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Адже, кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну…».

 

Засуджені переглянули презентацію про події Революції гідності.  Також звучали  з їх уст поезії: «Україна», «Біла молитва братика», «Українська нестерпна сюїта», «Ніч огорнула мою Україну»  та інші поезії патріотичного характеру, спрямовані на формування національної свідомості.

 

На завершення заходу заступник начальника установи Людмила Леськів  звернулася до присутніх з побажанням і проханням: «Будьте гідними громадянами своєї країни, будьте її патріотами, з гордістю носіть ім’я українця, великої української нації. Бажаю всім світлих днів і нехай вам щастить».

 

20 листопада, співробітники Чортківської установи виконання покарань (№ 26) взяли участь в урочистому віче з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на площі Героїв Євромайдану міста.

 

Під час віче було вшановано хвилиною мовчання  загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції за суверенітет і територіальну цілісність України, а також запалено лампадки у вигляді герба України.

 

У Копичинській виправній колонії (№ 112) проведено виховні години присвячені історії творення незалежності України та боротьбу українців за незалежність.

 

Під час заходу у відділеннях соціально-психологічної служби для засуджених та працівників установи  було організовано лекції на відповідну тематику, проведено перегляд фільму: «Зима, що нас змінила».

 

Після чого по молитовних кімнатах установи представниками  Православної  та  Греко-Католицькими  конфесіями  проведено   літургію за Україну.

 

На жаль, і до цих пір на території нашої держави немає спокою, після Майдану  розпочалися військові дії на Сході України, в ході яких було втрачено вже кілька тисяч життів солдат та мирних жителів.  Героїв Майдану і воїнів-захисників України, які загинули за світле майбутнє України,  засуджені вшанували хвилиною мовчання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: