Керівник Збаразького відділення поліції Віталій Присяжнюк, розповідає що з проблемою самосівів дикорослої коноплі уже не перший рік ведуть боротьбу місцеві правоохоронці. На одних ділянках фільтраційних полів вдається знищувати дурман, та насіння наступного року проростає в іншому місці.

 



 – Минулого тижня ми залучили  двадцять п’ять осіб особового складу відділення, – розповідає слідчий Михайло Токар. – Допомагають нам і працівники цукрового заводу, також працює техніка підприємства, адже вручну вирубати та знищити майже гектар коноплі нереально.

 

Після вирубки поліцейські спалюють рослини коноплі, тому, напередодні обробляють  самосіви агрохімікатами, аби швидше висихали.

 

Тонни дурману вже пішли з димом, але робота триває. Наразі поліцейські забезпечили охорону місця, де ростуть самосіви, а також ведуть спостереження, аби любителі дурману не могли туди проникнути.

 

Досудове розслідування проводиться за ст. 310 Кримінального кодексу України – посів або вирощування снотворного маку чи конопель.

 

Висновки експертизи підтвердили, що конопля дикоросла, проте містить наркотичні речовини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: