Чому за півроку не покарали водія, котрий убив дитину?

Опубліковано:
29 Липня, 2015 о 09:29

«Убивцю Юри — на нари!», «Вимагаємо справедливого розслідування!» — з такими гаслами сьогодні вранці люди пікетували прокуратуру Тернопільської області. Вони вимагали об’єктивного розслідування аварії, що трапилася півроку тому в Шумську. Тоді внаслідок ДТП загинув 17-річний Юрій Ящук, а його 15-річна подруга Ірина потрапила до лікарні з численними травмами.

 



Батько загиблого хлопця Володимир Ящук попросив громадських активістів не дозволити винуватцю смерті його сина уникнути справедливого покарання. Найбільше батька обурює те, що водій автівки, збивши дітей, не викликав «швидкої» і зник із місця пригоди.

 

Голова громадської ради Шумська Володимир Мирончук розповідає, що очевидці бачили протягом дня 19 січня за кермом злощасної автівки керівника одного з лісових господарств краю. Він того дня разом із колегами випивав у місцевому кафе і сів після цього за кермо. Через певний час трапилася трагедія. Тієї ж ночі міліція знайшла побиту машину в його дворі. Згодом з’явилася версія, що за її кермом на час аварії була вагітна дружина лісника.

 

DSC08623

 

— Цинізм цієї справи збурює громадськість. Нас обурює, що за півроку нікому не висунуто навіть підозри, — каже пан Володимир. — Так традиційно відбувається, коли люди мають гроші. Лісник далі працює, його дружина далі за кермом. Кажуть, отримає півтора року умовно, бо її адвокат — дружина відомого прокурора.

 

— Я особисто опитала всіх свідків, — розповідає бабуся постраждалої дівчини Олена Ухач. — Діти йшли вдвох. Іра — ближче до дороги. Від удару Юра впав, а мою підняли на капот, потім на дах і ще 18 метрів везли на даху. Мала пригадує, що бачила силует чоловіка за кермом. А невже він не бачив, що на капоті — людина? Потім водій здав назад, щоб її скинути. Дівчина впала. Тоді він розвернувся, переїхав на другий бік дороги, постояв там, вийшов із машини, побачив, що йде свідок, знову розвернувся і поїхав на Кременець. А вони нам кажуть: «Може, ваша мала була до того слаба, і ви хочете за рахунок аварії її лікувати». То дайте нам рахунок, — відповідаємо. — Може, ми вам оплатимо ремонт машини, яку побили наші діти.

 

Мешканці дворів, поблизу яких трапилася аварія, пригадують: удар був таким, що вони відразу вибігли з хат. А водій сказав, начебто йому видалося, що переїхав… пса.

 

У прес-службі прокуратури області ситуацію прокоментували таким чином: «Прокуратура області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення ДТП, яке трапилося 19 січня 2015 року на Шумщині. Повідомляємо, що на даний час слідчим відділом прокуратури області проводяться слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження усіх обставин кримінального провадження. Зокрема, призначено проведення комплексної автотехнічної, транспортно-трасолгогічної та судово-медичної експертизи для встановлення обставин ДТП.

 

Розслідування кримінального провадження перебуває на стадії завершення, винна особа у вчиненні зазначеного злочину буде притягнута до передбаченої законом кримінальної відповідальності».

 

Ліля Костишин

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: