Через два роки тернопільські школярі вчитимуться 12 років

Опубліковано:
15 Червня, 2015 о 12:47

У перехідних положеннях до законопроекту «Про освіту» передбачено, що навчальні програми 12-річної школи починають діяти з 2017 року.

 



Про це сьогодні, 9 червня, на брифінгу заявила перша заступниця міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє Galnet із посиланням на 5 канал.

 

За її словами, перші випускники 12-річки з’являться в Україні у 2029 році. «Діти, що зараз навчаються в 5, 6 чи 10 класах, не будуть переводитися на інші програми», – наголосила І.Совсун.

 

Крім того, заступник міністра освіти й науки України окреслила мотивацію введення програми 12-річного навчання. Вона, зокрема, повідомила, що 12-річна освіта є в більшості європейських країн.

 

«Але вона має сенс не просто тому, що так є в Європі. На сьогодні ми бачимо, що коли діти закінчують школу в 16-17 років, вони часто не готові, щоби прийняти кінцеве рішення. Прийняти правильне рішення, з яким буде комфортно жити і працювати», – додала І.Совсун.

 

Отож, новий освітній законопроект передбачає, так би мовити, відтягування моменту виходу на ринок праці. «У випадку впровадження профільної старшої школи, вочевидь вони здійснюють певний вибір щодо загального профілю навчання, але раптом дитина в 18, коли вона закінчує школу, зрозуміла, що фізмат – це зовсім не її, у неї залишається варіант вступити на щось інше», – заявляють у МОН.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: