Бойовик «ДНР» розповів, як його свої ж узяли в полон і катували

Опубліковано:
19 Жовтня, 2015 о 22:23

На окупованому Донбасі під час так званого роззброєння підрозділів бойовиків, які «ДНР» визнала нелояльними, багато «ополченців» потрапили в полон до своїх же.

 



Донецький бойовик Микола, який сидів у полоні в «ДНР», розповів про тортури в підвалах.

 

В інтерв’ю один із командирів козацького підрозділу повідав, що полоненим бойовикам давали на день двічі по половинці каші і шматок хліба.

 

«Порція мізерна. Каша іноді їстівна, а іншого разу – реально тухла. Її голодні люди не можуть їсти, викидають у смітник. Годують, як собак, навіть гірше. Головне – у нас на базі був запас продуктів. Де вони?», – каже колишній полонений бойовик.

 

За його словами, бойовики у підвалі б’ють своїх же.

 

«Таке буває, зазвичай п’ять-шість осіб беруть участь, але б’ють двоє, щоб ти не міг сказати, хто саме бив. На голову натягують мішок, руки назад, на них – тугі наручники, іноді прив’язують скотчем до стільця. Б’ють з душею, з вигадкою», – розповідає Микола.

 

За його словами, бойовики катують таких же бойовиків електрошокером, одягають протигаз, поки людина не втрачає свідомість.

 

«У мого товариша зірвали з грудей георгіївську стрічку і розтоптали її ногами. Катують тих, у кого гроші є, щоб показали, де. Тих, про кого вони думають, що у них заховано щось», – розповів Микола.

 

Бойовиків, які катують «ополченців», колишній полонений назвав «демонами».

 

«Це не люди, це демони. Якщо ви почнете скаржитися, вас «загублять» і більше не знайдуть. Це нескладно», – додав він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: