Бійці на Яворівському полігоні живуть в болоті без туалетів

Опубліковано:
30 Листопада, 2015 о 18:02

Народний депутат (позафракційний), член партії «Воля» Юрій Дерев’янко звернувся до президента України Петра Порошенка і міністра оборони Степана Полторака з проханням перевірити санітарно-гігієнічні умови перебування 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України на Яворівському полігоні і забезпечити цих військових належними умовами існування. Про це повідомила в п’ятницю, 27 листопада, його прес-служба.

 



«Бійці 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади не забезпечені належними умовами проживання», – зазначив пан Дерев’янко.

За його словами, на полігоні не створені умови для приготування їжі та банно-прального обслуговування, відсутні душові приміщення, кімнати для умивання і туалети.

«Військовослужбовці змушені спати в наметах, які протікають, на мокрих матрацах і карематах. Після дощу в середині наметів і навколо них утворюється болото», – підкреслив нардеп.

Він заявив, що дана бригада більше 18 місяців перебувала в зоні АТО і заслуговує належні умови перебування на полігоні.

Депутат просить Петра Порошенка та Степана Полторака здійснити перевірку відповідності санітарно-гігієнічних умов перебування 128-ї бригади на Яворівському полігоні. Також він вимагає вжити заходів щодо забезпечення військовослужбовців бригади належним харчуванням, всім необхідним для облаштування місць, належною кількістю душових приміщень і туалетів.

«У разі неможливості забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов перебування 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ ЗСУ на Яворівському полігоні, розглянути питання про переміщення військовослужбовців до другого полігону або військової частини», – запропонував пан Дерев’янко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: