Батьки героїв Небесної Сотні обурені бездіяльністю Генпрокуратури (Відео)

Опубліковано:
23 Листопада, 2015 о 16:53

Ігор Костенко та Юрій Войтович вражені тим, що за 2 роки слідство у справі вбивства їхніх синів на Інститутській відверто гальмують. Мешканці Тернопільщини їздять на кожне судове засідання над екс-беркутівцями, яких звинувачують у розстрілах, та щораз більше розчаровуються.

 



Справу про 39 потерпілих розглядають у Святошинському райсуді Києва. Це вже третій суд, де ніяк не можуть вивести на чисту воду беркутівців. І вже третій генпрокурор не може засудити вбивць уродженця с.Зубрець Бучацького району Ігора Костенка та с.Травневого Збаразького району Назара Войтовича.

 

– Влада чекає напевно що нам батькам та активістам це все надоїсть, що від справ Майдану відволічеться увага, може хтось помре. Вони тягнуть час і мотають нам нерви, – розповідає Ігор Костенко. –  Наші діти і ще 37 чоловік були вбиті кулями калібру 7,62 з автомату Калашникова. Ці всі справи об’єднали  в одну. Суди проодять важко. Нас рідні беркутівців, які сидять (Аброськін і Зінченко) висміюють. Ніхто не кається. Почувають себе безкарно. Напевно хтось їм пообіцяв, що суд буде завершено на їхню користь.

 

Наразі справу веде суд присяжних з 5 суддів ( 3 основних і 2 запасних). Ігор Костюк каже, 120 тис.грн., які сім’ям загиблих виплатила держава, не зможе заспокоїти серця батьків, адже вони прагнуть справедливого покарання для вбивць.

 

Юрій Войтович натомість вражений тим, що з Міністерства внутрішніх справ зникли документи в справі розстрілу, які зібрав екс-голова СБУ Наливайченко. Складається враження, що під стінами силових відомств охорона відсутня. Батько героя обурюється і позицією місцевої влади: замість допомогти з коштами на пам’ятник героям Небесної Сотні чиновники влаштовують поруч з ними фотосесії.

 

 

 

Юлія Швець

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: