Близько двох сотень найсильніших рукоборців планети змагалися за нагороди традиційного міжнародного турніру з армспорту серії А-1 «Russian Open». Ці змагання відбулися у Владикавказі.

 



Серед персонально запрошених фаворитів найбільше, мабуть, виправдав сподівання організаторів багаторазовий чемпіон світу і Європи, заслужений майстер спорту Андрій Пушкар із Кременця. Вихованець Тернопільського обласного ФСТ «Колос», який нині вже сам працює тренером-викладачем в однойменній дитячо-юнацькій спортивній школі сільського товариства, розпочав із перемоги в боротьбі на ліву руку серед атлетів чия вага перевищує 95 кілограмів. У вирішальному поєдинку проти нього нічого не зміг вдіяти росіянин Дмитро Силаєв. Куди авторитетнішим виявився конкурент, який у фіналі вийшов із ним посперечатися за перемогу в абсолютній ваговій категорії. Але і відомому турецькому богатирю Фариду Османлі після завершення двобою залишилося лише привітати Андрія із завоюванням другого за день чемпіонського титулу.

 

Значно покращити настрій після поразки Фариду вдалося наступного дня, коли в цій же ваговій категорії в боротьбі на праву руку у вирішальному двобої переміг знову ж таки Силаєва. Завоювати одному чемпіонський титул, а іншому — другу срібну медаль, щоправда, вдалося за відсутності Андрія Пушкаря. Як розповів наш уславлений чемпіон після повернення додому автору цих рядків, рішення не змагатися в своїй ваговій категорії прийняв із метою уникнути травми перед турніром на праву руку в абсолютній ваговій категорії, де на нього чекали ще серйозніші конкуренти. Аби завоювати третє підряд «золото» і стати абсолютним переможцем турніру в суперечці на обох руках, у фіналі довелося здолати не кого-будь, а не менш уславленого Джона Брзенка зі Сполучених Штатів Америки. А третє місце виборов ще один відомий у світі армреслінгу американець Дейв Чаффі.

 

На завершення ж розповіді про престижний міжнародний турнір не можна не згадати про враження ще одного легендарного рукоборця планети Енгіна Терзі з Туреччини:

 

«Після поєдинків Пушкаря на торішньому і цьому турнірах можу сміливо сказати, що він заслуговує на звання першого номера в світі. Пушкар має шанс стати найсильнішим важковаговиком усіх часів, але довести це повинен у суперечці з росіянином Денисом Ципленковим і американцем Майклом Тоддом».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: