Аграріям Тернопільщини розповіли про новації спецрежиму оподаткування

Опубліковано:
16 Лютого, 2016 о 20:23

Нарада з питань підготовки сільськогосподарських підприємств різних форм власності до проведення весняної посівної кампанії та забезпечення підприємств цукрової та спиртової галузей сировиною у 2016 році нещодавно відбулася у приміщенні Тернопільської облдержадміністрації. У заході під головуванням керівника Тернопільської обласної держаної адміністрації Степана Барни, окрім голів райдержадміністрацій, районних рад, начальників управлінь (відділів) агропромислового розвитку РДА, керівників сільськогосподарських підприємств області, а також керівників спиртових заводів (МПД ДП «Укрспирт») та цукрових заводів в області, взяв участь заступник начальника Головного управління фіскальної служби в області Сергій Господарик.

 



Від уповноважених осіб присутні заслухали інформацію стосовно роботи спиртових підприємств та цукрових заводів Тернопільщини, а згодом спільно обговорили актуальні питання щодо відновлення закупівлі сировини у сільськогосподарських підприємствах області та також умови заготівлі цукрової сировини з урожаю 2016 року.

 

У зв’язку із набранням чинності Закону України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році” впроваджено ряд змін, які, в тому числі, стосуються і сільськогосподарської діяльності. Із податковими  новаціями у спецрежимі оподаткування учасників наради ознайомив Сергій Господарик. Він розповів присутнім про зростання ставки єдиного податку для спрощенців IV групи, залежно від виду їх спеціалізації.  Крім цього, проінформував щодо змін до Податкового кодексу України в частині визначення податкових зобов’язань з податку на додану вартість та їх сплати до бюджету сільськогосподарськими товаровиробниками.

 

«Для аграріїв запроваджено перерозподіл сум ПДВ. Відтак за операціями із зерновими і технічними культурами до держбюджету надходить 85 відсотків, а 15 відсотків –   на спецрахунки; за операціями з продукцією тваринництва  – 20 відсотків до держбюджету, 80 відсотків – на спецрахунки; за  іншими операціями з сільськогосподарськими товарами/послугами розподіл буде 50х50 відсотків», – зазначив заступник начальника відомства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: