Аграрії повинні стати основою політичної системи, – Віталій Скоцик

Опубліковано:
18 Жовтня, 2015 о 14:25

Надзвичайно змістовною та насиченою була поїздка лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика на Черкащину 15 та 16 жовтня. Після спілкування з партійцями та виборцями у Смілі й Тальному команда Аграрної партії побувала на Уманщині.

 



– Вперше за багато років Аграрна партія йде потужною командою на вибори, ми виставляємо понад 10 тисяч кандидатів в депутати по Україні, – заявив в ефірі уманського телеканалу «Сатурн-ТВ» Віталій Скоцик. – Аграрії складають основу економіки, утримують соціальну сферу, вони ж повинні стати основою політичної системи.

 

Команду аграріїв району та області представили голова Черкаської обласної організації Аграрної партії Наталія Старікова та керівник Уманської районної організації партії Ярослав Скус.

 

– У нашу команду входять не тільки сільгоспвиробники і науковці, у нас є представники різних професій, це і вчителі, і лікарі. Що їх об’єднує – це ідеологія Аграрної партії, побудована на розвитку економіки навколо нашої конкурентної переваги – землі, – підкреслила Наталія Старікова.

 

saturn tvЗа її словами, одне з основних завдань, які партія ставить – це продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення ще на десятиліття. Як негативний приклад вона згадала Румунію та Угорщину, де землі були необдумано продані іноземцям. Аграрна партія України зробить усе, щоб не повторити цей шлях.

 

Голова Уманської районної організації Аграрної партії Ярослав Скус запевнив, що до районної ради від партії балотуються найбільш достойні представники.

 

– Найважливіше для нас – збереження села, – розповів він. – Сьогодні намselo skotchyk пропонують провести так звану територіальну реформу. При цьому ніхто не говорить про майбутнє села, адже територіальна реформа передбачатиме закриття сільських рад, шкіл, садочків, ФАПів.

 

За словами Віталія Скоцика, Уманський район є доброю ілюстрацією того, як аграрії беруть на себе турботу про інфраструктуру та дозвілля своїх громад.

 

– Учора ми побували на супер-сучасному стадіоні у селі Городецьке, де грає місцева команда. А вища ліга області складається майже виключно з аграрних команд! Сьогодні в Умані ми бачимо храм на фінальній стадії будівництва – це теж об’єкт, який будується аграріями. Такі наші партійці! – підкреслив лідер Аграрної партії після відвідування храму Всіх святих в Умані.

 

Цю церкву близько 10 років споруджували за кошт Уманського тепличного комбінату. Особливість храму в його досконалій акустичній системі, яка дозволяє чути кожне промовлене слово. Храм уже відкритий для прихожан, освячення планують на весну, коли закінчать облаштування території.

 

Сам Уманський тепличний комбінат відомий використанням найсучасніших передових технологій вирощування овочів, які дозволяють його продукції конкурувати на світових ринках.

 

Його директор Микола Гордійчук пишається тим, що підприємство першим в Україні почало використовувати світлодіодні лампи, які є найбільш екологічним джерелом світла.

 

– Ми були першою компанією, яка ставила LED-лампи на промисловій основі. У нас зараз вони стоять уже на 3 гектарах. Ці лампи значно дорожчі, але й набагато економніші, – пояснює Микола Гордійчук.

 

Делегація Аграрної партії зустрілась із представниками Німецького Аграрного центру в Україні (НімАЦ), що проводить курси для фахівців і керівників сільського господарства, викладачів профтехучилищ і студентів. Зокрема, центр навчає працівників господарств працювати на сучасній техніці.

 

Наталія Проценко, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Черкаській області розповіла, що Німецький аграрний центр в Україні працює з 2009 року. Він запропонував декілька нових освітніх програм за методикою школи Дойла, які дають підготовку фахівців на практиці.

 

олюнько–         Аграрію, який купив досить вартісну техніку, вигідніше найняти фахівців, щоб вони провели навчання персоналу, ніж посадити за кермо тракториста, який працював на радянському тракторі, – пояснила представниця Німецького аграрного центру Наталія Олюнько.

 

Учасники зустрічі обговорили низку напрямків розвитку сільського господарства. Зокрема, йшлося про необхідність збутової кооперації між господарствами. На думку лідера Аграрної партії Віталія Скоцика, ресурси для того, щоб стимулювати цей процес, знайти не складно. Україна щороку експортує сільгосппродукції на 17 млрд. доларів. І якщо взяти від цих коштів хоча б 1%, за рік можна створити кооперативи по всій країні. А результати від кооперативного руху відчує і село, і місто: у селян з’явиться можливість продавати свою продукцію без посередників за пристойною ціною, а городяни матимуть якісні продукти прямо від виробника, які для них коштуватимуть на 20-30% дешевше.

 

chrystynivskeДелегація аграріїв на чолі з Віталієм Скоциком провела зустріч і з працівниками дослідного господарства «Христинівське» в селі Іванівка на Черкащині. Тут утримують близько тисячі голів племінної великої рогатої худоби, з них 350 – дійне стадо. Село Іванівка практично живе за рахунок цього господарства, оскільки в його роботі задіяно 130 постійних і 150 сезонних працівників.

 

– У нас гарні показники щодо жиру і білку. Ми продаємо молоко на молокозавод по 5.4 грн. за літр, однак це все одно не та ціна, при якій можна говорити про розвиток. Адже собівартість молока – 3.7 грн., – зазначив директор підприємства Микола Передній.

 

За його словами, для повноцінного розвитку молочно-тваринного комплексу необхідні доступні кредити, інвестиції. Виробники сподіваються на посилення свого представництва у радах всіх рівнів, а без потужних депутатських фракцій Аграрної партії України цього добитися неможливо.

 

Цього дня лідер аграріїв Віталій Скоцик також зустрівся з виборцями в містах Христинівці та Монастирищах, де сотні людей зібралися в місцевих будинках культури, щоб обговорити шляхи виходу з нинішньої економічної кризи та проблеми містечок, селищ і сіл.

 

гораУ Монастирищах на команду аграріїв чекав ще й майже метровий коровай. Місцевий кандидат від Аграрної партії у депутати Черкаської обласної ради Павло Гора – один із тих господарів, якими славиться команда Віталія Скоцика. Фермер із вищою освітою, Павло Юхимович працює в рідному краї 32 роки. Керує своїм фермерським господарством «Гора-2006», яке обробляє 600 гектарів землі.

 

– Я спочатку не хотів іти в політику, але хто як не ми!? – говорить Павло Гора. – Зі мною працюють 25 чоловік. Ми виробляємо хліб, люди отримують заробітну плату. Коли нема роботи в селі, то і дітей нема, а коли є робота, люди прагнуть створювати сім’ї. Я собі ставлю мету: коли прийду у владу – робитиму все для того, щоб створювати в селі робочі місця.

 

Віталій Скоцик наголошує, що аграрне виробництво – єдиний сектор, де сьогодні можна швидко створювати робочі місця й нарощувати виробництво. Саме на цьому Аграрна партія зосередиться у своїй роботі в радах усіх рівнів.

 

–  Ми, безумовно, повинні відновлювати нашу промисловість, яка занепадає. Ми можемо будувати літаки й кораблі, ми можемо розвивати хімічну промисловість. Однак для цього потрібно десь заробити гроші, а зробити це зараз можна лише в агросекторі, – зазначив лідер Аграрної партії України.

 

Віталій Скоцик також поділився своїми враженнями від зустрічей із місцевими громадами, які він проводить уже понад рік.

 

– Ми починали рік тому з неопалюваних залів в обласних центрах, де, бувало, збиралося заледве 20 чоловік. А зараз у нас уже в райцентрах повні зали. Ми почали будувати партію знизу, і саме це зробило нас потужною силою. Для нас важливий голос кожного села, і його проблеми ми будемо вирішувати у владі, – підсумував Віталій Скоцик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: