Купуючи та продаючи товари через інтернет жителі області і далі потрапляють на гачок до шахраїв. Аферисти вдаються до нових хтрощів – перераховують гроші на картку, а через декілька секунд скасовують операцію. Таким чином «жертва» отримує смс-повідомлення про те, що гроші надійшли, та насправді на рахунку їх немає.

 



Такий випадок трапився із жителькою Мишкович Тернопільського району хотіла продати власний IPHONE 5S, розмістивши оголошення на на сайті ОLХ. Покупець не забарився. Телефонував з різних номерів. Обіцяв перевинути гроші на картку жінки, а вона натомість мала передати телефон його знайомому. Коли на її мобільний надійшло повідомлення про те, що гроші перераховані – вона віддала телефон, а коли перевірила стан рахунку – зрозуміла, що її ошукали.  

 

Такі випадки стають дедалі частішими. За такою ж схемою невідомий обдурив ще одну жінку – жительку обласного центру. Та продавала через інтернет свій фотоапарат. Однак техніки позбулася, а грошей за неї так і не отримала. Тож проавоохоронці закликають краян бути обачними під час товарних операцій в мережі. 

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: