Тернопільські рятувальники долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності

Опубліковано:
27 Жовтня, 2023

Тернопільські рятувальники долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності, який уже традиційно проводять у День української писемності та мови.

Про це розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Рятувальники вирішили доєднатися до Всеукраїнської акції та перевірити свої знання рідної мови. 

«Ідея перевірити свої знання сподобалась співробітникам пожежно-рятувальної служби і чимало охочих долучились до написання диктанту. Хтось вперше, а хтось вже кілька років поспіль бере участь у написанні диктанту й перевіряє, наскільки добре знає нашу солов’їну мову. Головною метою диктанту є не стільки перевірка грамотності, скільки єднання довкола української мови, що особливо актуально під час війни. Після завершення всі розійшлись по своїх робочих місцях, сповнені надією, що диктант написаний на відмінно. Адже грамотна мова – це ознака професіоналізму у всіх сферах життя», – розповіли рятувальники.

Нагадаємо, диктант озвучували по радіо, телебаченню та в інтернеті. Долучилися до акції люди з усіх куточків світу. Авторка цьогорічного тексту – письменниця та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, текст називається “Дороги України”. Читав диктант актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» Олексій Гнатковський.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #диктант, #дснс, #радіодиктант
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: