У Тернопільському мистецькому коледжі писали «Дороги України»

Опубліковано:
27 Жовтня, 2023

Традиційно до написання радіодиктанту національної єдності долучилися студенти, викладачі та працівники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

Після написання диктанту, як ведеться у навчальному закладі, усі спільно обговорили і текст, і пунктуацію, ділилися  враженнями.

«Диктант був середньої складності, правда, трохи довгий. Читав актор зашвидко, робив невиправдані паузи. Краще брати вчителів для читання, — каже викладачка української мови та літератури Марія Чорненька. —  Були деякі моменти складні з пунктуації, але орфографія нескладна. А зміст — цікавий і чуттєвий, про те, що усіх нас болить». 

Радіодиктант національної єдності відбувається у День української писемності та мови. З цього року нова дата – 27 жовтня. Авторкою тексту «Дороги України»  є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Читав його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #диктант, #дороги України, #коледж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: