Як швидко увійти в сферу IT, не витрачає багато часу та грошей?

Опубліковано:
10 Жовтня, 2022

IT-сфера надає можливість працювати вдома, та отримувати за це великі гроші. Проте, щоб увійти в сферу IT з нуля, потрібні курси QA Київ. Курси програмістів вимагають витрат величезної кількості грошей та власного часу. Тому одним з найбільш простих варіантів входу в IT-сферу, вважають вакансію тестувальника, якого ще називають QA-інженером.

Чим займається тестувальник?

Це людина, яка відповідає за якість продукту, тобто програмного забезпечення або мобільного додатку. Головне завдання – це спрогнозувати, а також попередити виникнення проблем у роботі системи, а також тестування додатків, які створили розробники. Відгуки користувачів, а також кількість клієнтів програмного забезпечення, перш за все залежать від QA-інженером, та від того, як він виконав свою роботу.

Завдання QA інженера:

  • Тестування нового функціоналу та продуктів. Людина займається створенням відповідної документації, для пояснення проблем розробникам.
  • Виконує тестування, яке направлена на пошук основних помилок в ділянках, які вже піддавалися перевірці. Людина, яка створює спеціальні автоматичні тести, що дозволяють скоротити роботу спеціаліста та спростити її.
  • Варто розуміти, що неможливо досконально протестувати системи та створити програму, яка не матиме багів. Проте є критичні моменти, які можуть призвести до фатальних помилок. Саме на запобігання появи помилок направлена основна робота тестувальника.

Типи та особливості роботи тестувальників

Величезна кількість людей зараз зайняті у сфері тестування програмного забезпечення. Це пов’язано з тим, що диджиталізація спровокувала виникнення та розробку програм, сайтів. Мова йде не лише про складні прилади, але і звичайну побутову техніки, яка також працює завдяки міні комп’ютерам, що вбудовані всередину. Як не дивно, але тестувальник займається перевіркою таких систем, які створюють розробники.

Є кілька типів тестувальників, які відрізняються, в залежності від методів перевірки програм. Є ручне тестування та автоматичне. Спеціалісти, які працюють у ручному режимі, намагаються вивести з ладу техніку, що працює, та спровокувати виникнення помилок. Але людина, яка використовує для тестування автоматичні методики, створює код, що дозволяє знаходити основні помилки.

Головна особливість професії тестувальника у її затребуваності, бо на ринку зараз величезна кількість організацій, які шукають тестувальника програмного забезпечення. Найчастіше хороших працівників знаходять саме серед учнів, які навчаються на тестувальника. Головна особливість у тому, що їм можна запропонувати невисоку зарплатню. Проте з часом людина з досвідом може претендувати на великі гроші, та має можливість влаштуватися на роботу у відому компанію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ІТ, #робота, #тестувальник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: